Mama

Welkom lieve Maes!

Hij is er. Onze tweede zoon.
Inmiddels is hij al bijna vier maanden oud en het is een wolk van een baby.
Ongelofelijk dat hij alweer vier maanden bij ons is!

Op 21 februari is hij met een keizersnede geboren.
3520 gram en 49 centimeter lang.
Onze zoon Maes.


Alles gaat goed met hem en met ons. Hij is lief, rustig, goedlachs en hij houdt absoluut niet van slapen. Overdag dan, ‘s-nachts gaat het wel aardig.
En nee, hij slaapt nog niet door. De meest gestelde vraag aan elke moeder vermoed ik. Dit betekent al vier maanden gebroken nachten, iets dat ik niet herken van Xavi, maar elke nacht ga ik er weer met liefde uit om hem uit zijn ledikant te halen en zijn buik te vullen.

Newbornshoot

Grote broer Xavi is supertrots. De trots en het enthousiasme van onze oudste beperkte zich gelukkig niet tot de kraamweek. Nog elke dag wil hij naast zijn broertje zitten tijdens het eten, wil hij hem vasthouden, knuffelen en voorlezen. Troosten hoeven wij niet te doen, dat regelt Xavi wel.
Heerlijk om te zien. Ik moet hem wel goed in de gaten houden, want onze 4-jarige lomperd gaat gemakkelijk – onbewust- op een ledemaat van zijn broertje zitten, om zich vervolgens af te vragen waarom hij huilt.
Ach, we vergeven het hem. Deze plaatjes zijn immers toch te zoet.

Xavi laat zijn broertje een boekje zien.

Net als na Xavi wil ik mijn bevallingsverhaal nog op papier zetten. Ik vond dit heel fijn voor mijzelf, om later terug te lezen en de verwerking van de bevalling. Ik ben er deze ronde nog niet aan toe gekomen. Ook omdat ik liever niet terugdenk aan de dagen na de bevalling. Toch zal ik in de aankomende weken een keer voor gaan zitten, deze verschijnt dan ook op de blog..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s