Persoonlijk

Ons eerste jaar huwelijk; focus op de toekomst

9 mei 2020. Eén jaar getrouwd.
Het afgelopen jaar is voorbij gevlogen. Het is moeilijk te geloven dat het echt alweer een jaar geleden is dat ik opgetut werd, mijn trouwjurk aantrok en één van de leukste dagen van mijn leven beleefde. We vieren vandaag- met dank aan Corona uiteraard- maar heel klein. Als de situatie anders was, hadden wij waarschijnlijk onze naaste familie uitgenodigd om ons eerste huwelijksjaar te vieren. Nu vieren we het lekker met z’n drieën.
Zonder het aan Jordy te vertellen heb ik bij de bakker onze bruidstaart in het klein na laten maken. We eten vandaag dus lekker een stuk taart en we zullen bij onze ouders waarschijnlijk ook een stuk voor de deur zetten. Als Xavi op bed ligt eten wij samen. En dan onze eerste trouwdag alweer een feit.
Ik had niet gedacht dat het vieren van je trouwdag zo’n grote gebeurtenis zou zijn. Ik had uiteraard verwacht dat mijn ouders en schoonouders eraan zouden denken, maar het aantal berichtjes, bloemen, ballonnen en kaarten was veel groter dan ik had kunnen denken. Dit maakte onze dag nog zoveel beter!

In de wetenschap dat we nog vele en vele jaren huwelijk voor ons hebben, kunnen we nu al zeggen dat dit (hopelijk) ons slechtste huwelijksjaar is geweest. We begonnen het huwelijksjaar heerlijk met onze huwelijksreis. Acht dagen in een luxe resort en heerlijk weer. Elke avond met champagne op het terras, urenlange gesprekken en plannen voor de toekomst. Daarna ging het snel bergafwaarts. Ik kreeg een burn-out, die overliep in een depressie, de plannen werden hierdoor niet uitgevoerd en de Corona crisis barstte los. Voor je het weet is er dan een jaar voorbij en kom je tot de conclusie dat je het afgelopen jaar samen weliswaar gelukkig bent geweest, maar je samen niet hebt uitgevoerd wat je had willen uitvoeren. We kennen hier de redenen van en weten dat we in het nieuwe jaar onze schouders eronder gaan zetten. En toch, is het soms frustrerend. Het is als een rij dominostenen. Sommige dominostenen moeten we zelf omtikken, andere stenen moeten vanzelf omvallen. We hebben geen invloed op deze stenen, we kunnen alleen wensen en hopen dat ze omvallen. Maar net als bij dominostenen, kan de derde steen niet vallen als de eerste en de tweede nog staan.

Na dit eerste jaar, komt er ongetwijfeld een beter jaar aan. Ik voel me goed, vrolijk en uitgerust. Er staat genoeg op de planning en de dromen zijn nog steeds groots. We hebben er zin in!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s