Persoonlijk

Vakantie in Oostenrijk

Afgelopen week hebben wij kunnen genieten van een heerlijke vakantie in Oostenrijk. Een vakantie voor eerste keren. Mijn eerste keer in Duitsland, eerste keer in Oostenrijk, eerste keer op wintersport en eerste keer skiën in de buitenlucht. Al deze eerste keren ook voor Xavi natuurlijk. Jordy heeft al meer wintersport ervaring, al is dit al wel heel lang geleden.

We hebben ervoor gekozen om op de heenweg lekker rustig aan te doen. We hebben op vrijdag een uur of 5 gereden en bij een Raddison Blu in Duitsland overnacht. De dag erna reden we weer een uur of zes en zo kwamen we prima op tijd aan in ons hotel in Oostenrijk. Hier hadden we een heerlijk ruime, typisch Oostenrijkse kamer. Het weer was niet helemaal wat ik er vooraf van verwachtte. Vijftien graden, een heerlijke zonnetje en verdacht weinig sneeuw.
De eerste dagen brachten we dus vooral buiten de pistes door. We bezochten wel wat pistes, maar het zag er echt belabberd uit. Veel bruine en kale plekken. Soms ijs, soms papsneeuw.
We hebben een dorpje in de buurt bezocht en we hebben een berg beklommen naar een oud kasteel. Of ‘het huis van de ridders’ zoals Xavi het liever noemde. Hier was ook een gigantische Hangbrucke. Ruim 110 meter boven de grond over een wiebelende brug. Samen met man een kind vond ik dit echt een heel avontuur! Ik ben niet bang aangelegd, maar de grootsheid van de bergen en de omgeving eromheen zorgde er wel voor dat ik me heel nietig en klein voelde. Herkenbaar voor mensen?Het was al dinsdag voordat we voor eerst op de ski’s stonden. De sneeuwkwaliteit was nog steeds echt slecht, maar hé je bent op wintersport dus we gaan toch maar. Er werd inmiddels wel sneeuw voorspeld. Jordy en ik hadden samen privéles en Xavi zat in een klasje. Gelukkig waren wij op wintersport met mijn schoonfamilie, zodoende konden mijn schoonouders bij Xavi blijven en konden wij zonder schuldgevoel gaan skiën.

Dinsdag was de kwaliteit slecht, woensdag werd er geskied in de sneeuw en donderdag en vrijdag stonden we tot onze knieën in de sneeuw. We hebben maar geluk gehad. Kunnen genieten van een stralend zonnetje en een heuse sneeuwstorm doorstaan.
Ik heb redelijk leren skiën op vakantie. We zijn naar beneden gegaan van de blauwe en de rode piste en ik zit op een gemiddelde van één keer per dag vallen. Dat valt best mee toch?
Ik vond het heel tof om iets nieuws te leren. Stiekem vond ik mijzelf daar te oud voor. Je gaat toch niet op je achtentwintigste voor het eerst op ski’s staan? Maar ik ben maar wat trots dat ik het toch gedaan heb!
Elke dag brachten we de ochtend en het begin van de middag door op de pistes. Omdat niet iedereen uit ons gezelschap de ski’s onderbond en het voor Xavi dan ook echt wel klaar was vertrokken we meestal rond een uur of twee richting hotel. Even wat lunchen, omkleden en een activiteit kiezen voor de middag. Zo gingen we winkelen, naar een panoramarestaurant op een van de hoogste bergen in Oostenrijk, we gingen wandelen en we deden een huifkartocht. De perfecte afwisseling voor een wintersportvakantie met de hele familie.Op zaterdagmorgen vertrokken we weer naar huis. Het plan was deze keer direct door te rijden. Natuurlijk even stoppen voor plassen, eten en drinken, maar geen overnachting deze keer. Het kwam uiteindelijk neer op een reis van bijna 13 uur. Man, wat vond ik dat pittig. Ik moest Xavi bezig houden (wat heel makkelijk bleek te zijn, geef het kind twee auto’s en hij is blij) en ik vond het zelf ook echt lastig om zo lang in de auto te zitten. Ik wilde er maar wat graag uit om even een stukje te wandelen en iets gezonds en vers te eten. Rond half elf waren we dan eindelijk thuis. Kind in bed en wij nog even op de bank voor Wie is de Mol? Daarna ook snel naar bed, want uitrusten doe je toch niet echt op wintersport.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s