Uncategorized

Xavi update; consultatiebureau en naar school

2De afgelopen maanden is Xavi ongelofelijk gegroeid! Niet zozeer in de lengte, maar mijn kleine mannetje is een heuse kleuter geworden. Net als de nee-fase zich meestal al aandient voor de tweede verjaardag is je kind schijnbaar al voor de vierde verjaardag een heuse kleuter. Ik bekijk het met trots en met weemoed. Een kleine update;

Speentje
Ja, deze moest echt gebeuren. Toen Xavi geboren werd wilde ik eigenlijk helemaal niet aan speen beginnen. Tja, ik was een moeder met dat soort idealen. Ik kwam daar al snel op terug toen Xavi een enorme zuigbehoefte bleek te hebben. Na de drie dagen en nachten met mijn pink in zijn mond ging ik overstag. Het nieuwe ideaalbeeld werd om het speentje na een jaar af te bouwen. Maar slapen zonder speen; groots drama! Het speentje werd iets voor in bed en dat voelde als een kleine overwinning. Toch wisten we dat er een moment moest komen dat hij er helemaal van af moest. Dus na onze reis naar Disneyland besloten we ervoor te gaan. Het was even doorzetten, want volgens Xavi wilde zijn ogen niet dicht zonder speen. Twee nachten moeilijk inslapen, tien avonden waarop gesmeekt wordt voor een speentje en je bent er. Een kind zonder speen.
Ik heb wel het idee dat Xavi minder goed slaapt, minder uitslaapt en minder doorslaapt. Hopelijk is dat een kwestie van gewenning en trekt het snel bij.

Zindelijk
Vertelde ik begin december nog aan iedereen dat mijn kind waarschijnlijk NOOIT zindelijk zou worden, een week later was hij volledig zindelijk. Ook hier geldt, alle clichés zijn waar. Je kunt pushen, oefenen en stickers plakken, maar pas als je kind er echt klaar voor is gaat het echt lukken. Dat betekent dat je dan ineens een kind hebt dat overdag en ‘s- nachts zindelijk is. Verder kan hij zijn plas goed ophouden als we bijvoorbeeld in de auto zitten of boodschappen gaan doen. Ongelukjes heeft hij vrijwel nooit. Dus voor alle ouders bij wie het nog gelukt is. Relax, het kom vanzelf. Als je kind er klaar voor is!

School
Na onze kerstvakantie is Xavi begonnen op school. Elke donderdag gaat hij nu naar zijn basisschool. Hij gaat de hele dag, net als bij de opvang voorheen. Hij draait nu mee met de schooldag van een kleuterklas en hierna verblijft hij bij de naschoolse opvang zoals ze dat op zijn school kennen. In school, met alleen kinderen van zijn school, bij zijn eigen juf. Hij heeft het leuk en hij zo ontzettend veel! Door deze verandering merk ik echt dat Xavi een kleuter wordt. Hij verteld uitgebreide verhalen over wat hij geleerd heeft, is bezig met cijfers, letters en klokkijken. Binnenkort hebben we ons eerste oudergesprek op school. Een heel nieuwe fase breekt aan!

Consultatiebureau
Vorige week mochten wij ons melden op het consultatiebureau. De meest ontspannen afspraak tot nu toe. Geen oordelen, gewoon een rustig gesprek en een korte check. Meneer is weer goedgekeurd. 96 centimeter, bijna 15 kilo en met vlag en wimpel door de ogentest. Check!

Ik ben vooral heel benieuwd wat de wissel van opvang naar school ons gaat brengen en of hij zoveel nieuwe dingen blijft leren. Aan het einde van deze maand gaan we op wintersport. Ook daar zal Xavi ongetwijfeld van alles gaan leren. Skien (we hebben al een les gevolgd), maar ook van alles over andere wintersporten en over de Oostenrijkse cultuur. Allemaal leuke vooruitzichten!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s