Persoonlijk

December deel 1

December deel 1

Het duurde even, maar er kwamen de afgelopen weken voorzichtig aan weer een aantal blogs online. Geen week in beeld, maar gewoon wat algemene stukjes. Over mijn huidige toestand en dingen over het moederschap. Ik merk dat het langzaamaan wat beter met me gaat en dan het weer lukt om wat dingen op te schrijven. Niet te veel en niet te vaak, maar dit is een mooi begin zullen we maar zeggen.

De week in beeld lukt op dit moment niet, omdat er simpelweg niet veel te melden is en omdat ik er niet aan toe kom om foto’s te maken. Toch is er genoeg gebeurd begin december, want ook bij ons kwam de Sint langs, werd er pakjesavond gevierd en gingen we ons langzaam klaarmaken voor de kerstdagen. Vandaag dus een foto overzicht met de foto’s van het eerste deel van december.

Sinterklaas
Wat heerlijk dat we dit jaar voor het eerst écht Sinterklaas konden vieren. Vorig jaar was Xavi eigenlijk net te klein om echt van het feest te kunnen genieten. Als klap op de vuurpijl werd hij vorig jaar op vijf december ziek en werd pakjesavond overgeslagen.
Dit jaar konden we in de herkansing. En dat hebben we geweten. Een stuiterend kind dat elke avond zijn schoen wilde zetten, zelf liedjes kon zingen en een verlanglijstje maakte dat eindeloos doorging.
Ook kreeg ik Xavi dit jaar voor het eerst zover dat hij een pietenpak aantrok. Mijn eigen pietje!

Op vier december mocht Xavi met mijn vader mee naar zijn werk. Daar werd een Sinterklaasfeest georganiseerd voor alle kinderen en kleinkinderen van het personeel. Xavi werd hier verwend met een mooie knuffel van Olaf. Nadat we bij mijn ouders gegeten hadden gingen we snel naar huis. Wij wisten namelijk al dat een vriend van Jordy, in dit geval Piet, bij ons huis zou stoppen. Xavi was helemaal door het dolle heen. Sinterklaas én twee Pieten bij ons op de bank. Alleen voor hem!
Hij kreeg deze keer van Sinterklaas een mooie brandweerauto. Uitgeput viel meneer in slaap met Olaf en de brandweerauto.Vijf december werd bij ons thuis pakjesavond gevierd. Met warme chocomel, te veel lekkers en gebonk op het raam. Ik vond het zo bijzonder en zo fijn om dit met mijn eigen kind te kunnen vieren.  Xavi werd onwijs verwend, door ons maar ook door opa en oma en Jordy zijn oom en tantes.
In Xavi’s ogen werd hij natuurlijk gewoon verwend door Sinterklaas. De vrijdagmorgen erna hebben we samen alles uitgepakt en lekker kunnen spelen met al het speelgoed.
Nu is het weer even wennen dat de goede Sint het lang weer uit is. Als meneer iets leuks ziet in de winkel wil hij het nog steeds in zijn schoen hebben. Ook was Xavi bij de handbalfinale niet voor Nederland, maar voor Spanje. Daar woont zijn vriend Sinterklaas tenslotte!

Kerst
We konden niet wachten met het neerzetten van de kerstboom. Nog voor de Sint weer naar Spanje vertrok, werd bij ons de Kerstboom al neergezet.
Ook zijn we een dagje naar Maastricht en Valkenburg gegaan, om te genieten van de kerstsfeer en de gezelligheid. De kerstmarkt in Maastricht was niet heel groot, maar wel gezellig. Ook was er genoeg vermaak en genoeg te eten. Xavi ging in de draaimolen en samen met opa van de grote glijbaan.
In Valkenburg besloten we de Gemeentegrotten te bezoeken. We bekeken de kraampjes en dronken warme chocolademelk. We kochten alleen streekmayonaise, dus de hand bleef aardig op de knip!Tussen alle bedrijven door werd Xavi ook nog even flink ziek. Vier dagen met 40+ koorts, weinig eetlust, veel slapen en veel televisie. We hebben vooral veel samen op de bank gehangen en ik prijs me gelukkig dat meneer ziek werd tussen alle feestdagen in! (Even afkloppen dat wij niet volgen tijdens de kerst) De tweede helft van december staat ook bij ons vol met etentjes, gezellige uitjes, verjaardagen en als klap op de vuurpijl, een reisje naar Disneyland Parijs! De foto’s hiervan kun je terugvinden begin januari. Fijne kerst allemaal, geniet ervan!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s