Mama

Hoe staat het met de zindelijkheid?

Nog iets meer dan een maand en dan mogen wij ons weer melden op het consultatiebureau. Ik maak me geen zorgen over de groei en ontwikkeling van de kleine man, maar ik weet zeker dat het punt zindelijkheid besproken zal worden. Onze man heeft namelijk precies nul interesse in het hele zindelijkheidsgebeuren. Hij wil niet, hij vindt het stom en hij heeft er al helemaal geen tijd voor.

Het frustrerende vind ik persoonlijk dat het af en toe, als het meneer uitkomt, wel heel goed lukt. Zo ook op onze laatste vakantie begin november. Xavi had zijn zinnen gezet op een zwembril. Jordy en ik vonden dat beiden prima, maar we besloten om het dit pas te geven nadat hij vijf stickers verdiend had. We proberen nu heel strak aan te houden dat we alleen iets voor hem kopen na een cyclus van vijf stickers, dus het leek ons een goed idee om dat op vakantie vol te houden.
Nou was deze loedermoeder natuurlijk niet alleen de stickers vergeten, maar ook het potje. Bij een winkelcentrum in de buurt kochten we de benodigdheden en die vijf stickers waren in no time verdiend. Xavi vond het zelfs niet meer nodig om een luier te dragen. ’s -Nachts deden we hem wel een luier om, maar deze bleef droog. Xavi riep vanuit dat hij moest plassen en dan waren we nog ruim op tijd bij het potje. Ik dacht echt dat dit het was en dat Xavi vanuit hier echt zindelijk zou worden. Maar zodra de zwembril op zijn hoofd stond, waren we weer terug bij af.

Heel sporadisch gaat Xavi nu wel op het potje. Hij vind de stickers nog steeds leuk en natuurlijk de cadeautjes ook. Maar duidelijk niet leuk genoeg. Hij zegt zelf: ‘Ik wil het gewoon niet. Ik wil niet op het potje plassen.’ Een aantal keer heb ik hem onder behoorlijke dwang op het potje gezet. Het enige wat dit opleverde was een kind dat overstuur was en een leeg potje. Ik merkte dat dit enorme weerstand bij hem opriep en dat wil ik absoluut niet. Dus daar ben ik vervolgens weer mee gestopt.

Op dit moment zijn de ideeën bij mij wel aardig op. Hij wil gewoon echt niet. Ik heb hoop en vertrouwen dat hij straks ineens zindelijk is, omdat hij zich volgens mij wel bewust is van het feit dat hij moet plassen en dat hij ook weet dat het op de wc hoort als je groter wordt. Toch heeft hij het veel te druk met spelen, fietsen, rennen en klimmen en ziet hij de tijd die hij moeten nemen om naar de wc te gaan als verloren tijd. Zonde van je tijd. Ik ben heel erg benieuwd wat voor adviezen ze gaan geven op het consultatiebureau en of dat het zindelijkheidsproject goed gaat doen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s