Persoonlijk

De week in beeld #31

We zijn weer begonnen! Het was lastig foto’s maken zo in de eerste werkweek. Druk, druk, druk en racen natuurlijk om de kleine man overal te brengen en weer op te halen. Maar ik heb mijn best gedaan.

Maandag
De eerste schooldag. Ik heb slecht geslapen en ik ben vreselijk zenuwachtig. Maar we gaan er weer voor! We starten rustig op en de nadruk ligt op het kennismaken en het starten van de gouden weken. De kinderen in mijn klas treffen een kluis aan, zoeken de code en vinden in de kluis 27 enveloppen. Voor ieder kind één. Vanaf nu mag elke dag een kind de kluis open maken en er een envelop uithalen.

We halen Xavi op, ik ga naar de sportschool en ik ben kapot.

Dinsdag
Minder spannend maar nog steeds wel een beetje hoor. De dag zit weer bomvol en na school haal ik snel de kleine man op. We eten met elkaar, Jordy gaat naar de voetbal en ik ga weer aan het werk. Van half 9 tot 12 zit ik nog te werken. Hallo tweede werkdag!

Woensdag
Xavi is bij mijn ouders en die vermaakt zich prima. Lekker los in Ballorig. Niet verrassend dat hij niet echt dolenthousiast is om mij te zien na een heerlijke dag met zijn opa en oma. We eten mee bij mijn ouders dus we hebben weer een makkelijke avond. Xavi en Jordy doen gek terwijl we naar de auto lopen. Er wordt gelachen en gegild en ik geniet. We spelen met elkaar nog even Mario Kart op de Wii. Die hebben we tevoorschijn gehaald en Xavi vind het fantastisch.
Jordy gaat nog uitgebreid schilderen als ik Xavi naar bed breng. Ik spring onder de douche en daarna op de bank. Ik ontvang meerdere berichten zoals de middelste hieronder. De verjaardag van de kleine man komt dichterbij en ik krijg bijna dagelijks berichtjes met vragen over cadeausuggesties.

Donderdag
Zo raar dat dit mijn laatste werkdag is deze week. Het voelt echt als een luxe. Op woensdag en donderdag heb ik een andere klas en hierdoor vliegen de dagen voorbij. Vandaag heb ik met de klas de klassenregels opgesteld. Ik ben heel trots op goed ze dit gedaan hebben! De laatste regel werd: We zijn zuinig op onze spullen. Zo mooi dat zij deze vijf regels hebben bedacht.

Vrijdag
Mijn eerste vrije vrijdag! Hiep hiep, hoera! Xavi neemt rupsje nooitgenoeg mee uit bed. Die heeft honger en volgens Xavi wil hij een appel, twee peren, drie pruimen, vier aardbeien en vijf sinaasappels hebben. Dat heb ik allemaal niet in huis, maar een appel heb ik wel. We doen boodschappen, gaan naar de markt en de bieb, kopen nieuwe broeken – maat 98 voor de grote man!! – en fietsen naar de bakker een dorp verderop. ’s Middags slaapt Xavi ruim twee uur en ik zit op de bank. Moe van de werkweek kijk ik gewoon twee uur lang televisie. Heerlijk. Hierna spelen we binnen. Het huis is één grote ontploffing, maar het is gezellig.

Jordy heeft een avond vol plannen dus ik ben thuis. Ik ben moe van de eerste werkweek en ik duik er op tijd in. Mét de iPad, zodat ik verder kan kijken naar mijn favoriete serie van het moment, Younger.


Zaterdag
We zijn vroeg wakker en zodra het enigszins schappelijk kan, maken we herrie. Jordy schuurt het laatste deel van de gang en Xavi vindt de herrie vreselijk. Daarom laat ik hem zelf herrie maken met de stofzuiger. Dat helpt!

’s Middags ga ik met Xavi naar een verjaardag. Mijn zusje stuurt nog een berichtje met de kaarten die ze geschreven heeft voor de jarigen. We gaan naar de verjaardag van een tweeling, dus twee kaarten. Ik ga na de verjaardag culinair aan de slag in de keuken. Ik ben trots op mezelf en het wordt opgegeten. Al ziet het er wel vreselijk uit op de foto. We aten courgettetortillas met kip en zwarte bonen. Heel erg lekker!

Het lukt Xavi echt niet om in slaap te vallen ’s avonds. Hij blijft maar roepen en vragen of hij eruit mag. Soft als ik ben neem ik hem mee naar beneden. We kijken een stukje van Ik hou van Holland met hem. Hierna breng ik hem weer naar bed en hij valt meteen in slaap. Wij maken er een romantische avond van met een spel en kaarsen. Altijd fijn.

Zondag
Jordy vertrekt al vroeg naar de sportschool en omdat het droog is ga ik een stuk wandelen. Xavi is moe en wil na de eerste bocht al opgetild worden. Ook een work out voor mij dus!
Verder wordt er geverfd in huis en ik rijd met Xavi naar de GAMMA voor een extra bus verf. Jordy heeft ons gestuurd, want hij gaat verf te kort komen. Puntje bij paaltje blijft ons nieuw gehaalde blik dicht. Mannen..
Het verven is zo goed als klaar, maar omdat het nu te donker is voor een foto volgt deze nog!

Nu is het toch echt tijd voor Expeditie Robinson en daarna om naar bed te gaan. Er ligt weer een volle week in het verschiet met werk, sport, een etentje en een avondje naar de bioscoop. Daarbij gaan we vrijdag ook nog eens een weekend weg. Genoeg fotomateriaal zou je zeggen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s