Mama

De leukste uitspraken van de peuter #2

Ja hoor, ik heb er weer een paar voor je verzameld. De uitspraken van Xavi waar wij stiekem om lachen, ons om verbazen en die ons gewoon ongelofelijk trots maken. Want, man man wat wordt dat kind groot en wijs! We moeten oppassen met alles dat we zeggen, want we krijgen het zeker terug! Hier komen ze:

– Xavi mag van mij geen aardappelkroketjes meer. Eerst moet hij zijn vis opeten.
‘Pottedikkie! Dat vind ik echt helemaal niet leuk van jou!’ – armen over elkaar een boze blik mijn kant uit- Jordy en ik kijken elkaar aan gniffelen erom. Ik vertel hem uiteraard dat hij zo niet tegen mij mag praten en letten nu extra op ons eigen taalgebruik, maar wat heerlijk dat hij deze woorden ook zo kan gebruiken!
– De fascinatie voor poep is begonnen. Het is allemaal nog binnen de perken, op dit moment is het vooral grappig. Zo zegt Xavi minstens eenmaal per dag tijdens het eten het volgende: ‘Als ik eet moet ik ook poepen he? Maar dat is normaal. Papa moet ook poepen en mama ook en … (vul maar in) ook.’
Ja jongen, dat klopt. Ietwat gênant wel, deze gesprekken in een restaurant.
– Xavi scheurt op zijn loopauto door de kamer. Hij kijkt een beetje moeilijk en ik vermoedt dat hij moet poepen. Ik hoor in ieder geval wat scheetjes. Ik vraag hem ook: ‘Liet je een scheetje?’ Xavi kijkt mij verontwaardigd aan. ‘Nee hoor mam, dat was de buurman!’
– Xavi is bij mijn schoonouders. Er staan zuurtjes op de schoorsteenmantel en Xavi wil er heel graag één hebben. Het mag niet van oma, zuurtjes zijn voor grote mensen.
‘Oma, ik ben een mens hoor! En ik ben toch ook al heel groot?’
– Ik ga uit eten met mijn zus. Ik vertel Xavi dat ik er bij het eten niet ben. Hij kijkt boos. ‘Ga je weer naar Roos en Kim? Je moet nu een keer bij mij blijven.’ Als je tweejarige dit zegt ga je duidelijk te vaak met dezelfde mensen uit eten..
– Of deze valt onder de noemer leuk weet ik nog niet zeker. Maar nieuw en uitdagend zijn twee woorden die de uitspraak van Xavi wel omschrijven. Xavi wilde televisie kijken en mijn simpele en onbuigbare antwoord (‘Nee.’) kon meneer niet bekoren. ‘Als ik van jou geen televisie mag kijken gooi ik deze er tegenaan.’ Dreigend keek hij me aan met zijn auto in zijn hand. Ook goeiemorgen. Een uitbrander en een huilbui later ga ik er vanuit dat ik deze opmerking nooit meer hoor.
– Xavi is verdrietig en ik troost hem. We knuffelen op de bank ik vertel hem: ‘Weet je wie ik de liefste van de hele wereld vind? Jou.’ Xavi reageert meteen. ‘Ik vind papa de liefste van de hele wereld.’ En bedankt meneer.

Wat is de leukste uitspraak van jouw dreumes/peuter/kleuter?
Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s