Persoonlijk

De plannen voor de zomervakantie

Met nog drie werkdagen op de teller kunnen we wel zeggen dat het echt bijna zomervakantie is. Dit jaar valt onze zomervakantie laat, het zuiden en het noorden van Nederland genieten respectievelijk al van twee en één week vakantie. Onze vakantie duurt dit jaar tot maandag 2 september. In de week ervoor zal ik natuurlijk al wel op school te vinden zijn.
Die zes weken zomervakantie stromen langzaam vol met allerlei plannen en afspraken. Lees mee over onze plannen in de zomervakantie.

Samen vakantie
Allereerst kijken we onwijs uit naar de dagen dat Jordy, Xavi en ik samen vakantie hebben. Xavi en ik zullen zes weken genieten van het zomerrooster en het plan is dat Jordy ook een week – of net iets meer- vrij zal nemen. Jordy kan zich niet herinneren wanneer hij voor het laatst vrij had, zonder dat we op vakantie gingen. Dat is natuurlijk ook heel anders als je maar 25 dagen per jaar vrij kunt nemen. Er gaan wat dagen op aan afspraken, weekendjes weg en de rest van de tijd ben je ook echt op vakantie. Maar deze keer dus niet. We zullen ons vermaken rond het huis en genieten van de rust. We hebben ook wel wat ideeën om wat losse dagen weg te gaan, maar niets staat vast. We zien het wel.

Genieten van de kleine man
Voor mij is het zes weken genieten. Ik wil geen overdreven dingen met Xavi gaan ondernemen. Er is dit jaar veel geld uitgegaan; aan de bruiloft, de huwelijksreis, de nieuwe tuinset en het zonnescherm. Logisch dat de hand even op de knip moet. Ik kan het me nu niet veroorloven om elke dag met de auto naar de andere kant van het land te rijden voor een pretpark of een museum. Dat is natuurlijk ook helemaal niet nodig. We gaan lekker samen fietsen, naar de natuurspeeltuin, naar het strand en spelen in de tuin.
Ik heb zin in deze dagen; ontbijten in de tuin, de hele dag in je zwembroek rondlopen en alles mag op het dooie gemak.

Klussen in huis, opruimen en schoonmaken
Xavi zal in de vakantie gewoon naar de opvang gaan. Xavi gaat namelijk maar één dag in de week naar de opvang en wanneer hij zes weken niet gaat, vervreemd hij erg van de situatie daar en de leidsters. Ik wil dit niet voor hem, omdat het na de vakantie dan weer moeilijk wennen is. Ook is deze dag in de week fijn voor alle andere plannen. Er moet nog het één en ander gebeuren in huis. Zo is het in de zomervakantie altijd tijd voor de grote schoonmaak en een grote opruimbeurt. Achter het schot verzamelt zich gedurende het jaar veel rommel en ik gebruik standaard één dag om de boel eens goed uit te zoeken.
Ook wil ik aan de slag met Xaxi zijn kamer, de gang, de woonkamer en de tuin. Oh, en de schuur moet ook flink opgeruimd worden. Genoeg te doen dus.

Schrijven
Ik vind het heerlijk om te schrijven. Stukjes voor mijn eigen site, maar ook voor anderen of stiekem zelfs een stukje van een boek dat hopelijk ooit uitgegeven zal worden, zodat iedereen het kan lezen. Ik merk dat ik er gedurende het schooljaar echt veel te weinig aan toe kom. Er is zoveel te doen dat ik vaak ’s avonds ook nog voor school bezig ben. In de zomervakantie ben ik van plan om serieuzer met schrijven bezig te zijn. Ik heb meer tijd en hopelijk meer rust. Er zijn ideeën en plannen genoeg in ieder geval.

Voor mezelf zorgen
Niet onbelangrijk. Het is ook tijd om voor mezelf te zorgen. Meer tijd voor de sportschool en een rondje hardlopen. Ook zal ik meer tijd hebben om eens een maskertje op te doen en lekker bij te bruinen in de zon. Ook is het tijd om weer met voeding aan de gang te gaan. Groentemuffins maken, nieuwe recepten uitproberen en zelf brood bakken. Klinkt allemaal heerlijk als je het mij vraagt.

Ik ben zelf heel benieuwd hoeveel van mijn plannen ik ook kan afvinken aan het einde van de vakantie. Wat zijn jullie plannen?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s