Persoonlijk

De week in beeld #23

Hier in huize Everding kunnen wij weer spreken van een topweek. Druk op de werkdagen, rustig in het weekend. We merken dat Xavi er aan het einde van de werkweek echt doorheen zit. Zeker nu hij op vrijdag de halve dag bij de ene oma is en een halve dag bij de andere oma. Hij komt moe en chagrijnig thuis. Op zaterdagmorgen hebben we het ook standaard zwaar met hem. Ik voel me hier schuldig over, het is niet zijn schuld dat wij het zo druk hebben. Daarom hebben we dit weekend veel tijd doorgebracht met Xavi, in alle rust. Hier komen de foto’s.

Maandag
Een rustige maandag. Xavi fietst een rondje op zijn nieuwe fiets en we doen wat boodschappen. We kleien, kleuren en spelen. We genieten van de rust.

Helaas duurt deze rust niet de hele dag. Na onze tosti’s breng ik Xavi bij zijn opa en oma. Ik moet namelijk werken. ‘s-Middags en ‘s-avonds zijn er oudergesprekken op school en ook al werk ik niet op maandag, deze gesprekken horen er ook bij. Ik voer allemaal goede, leuke en gezellige gesprekken. Fijn om het jaar zo af te kunnen sluiten. Ook fijn omdat ik alle kinderen die ik nu in de klas heb, volgend jaar weer terug zie.

Ik ben niet al te laat thuis en ik kan nog even bijkletsen met Jordy. Hij heeft Xavi opgehaald en naar bed gebracht.

Dinsdag
Een heel drukke werkdag. Groepsoverdrachten, invoeren van gesprekken, opruimen in de lokalen. Er moet van alles gebeuren.
‘s-Middags gaan we met de kinderen naar een middelbare school in de buurt. De kinderen van deze school hebben workshops georganiseerd voor onze kinderen. Ik loop rond en kijk mee. Bij het handletteren zie ik dat een meisje uit mijn klas heeft geschreven over haar hond. Tekiela. Ik moet er om gniffelen en vraag haar of ze ook weet wat tekiela is. Ze weet het niet. Altijd leuk om verhalen over thuis te horen.

De avond verloopt zoals altijd. Jordy naar de voetbal, ik op de bank. Prima verdeling. Ik voer de laatste gesprekken in, bereid mijn lessen voor woensdag voor en maak de laatste taakkaart van het jaar. Productief avondje.

Woensdag
Ik vertrek op tijd van mijn werk. Officieel is mijn werkdag op woensdag tot half 3, maar dit lukt nooit. Vandaag lukt het gewoon een keer wel. Ik had immers al veel thuis gedaan.
Ik race naar huis, ga naar de sportschool, spring onder de douche, ruim wat was weg, haal de stofzuiger door het huis en leeg de vaatwasser. Daarna haal ik Xavi op.
Ik heb twee to good to go boxen besteld en ga deze ophalen. Mijn opbrengst bij de bakker en de Jumbo is weer top.

Jordy is laat thuis en we flansen iets in elkaar met de inhoud van de boxen. Geen verkeerd diner moet ik zeggen. Broodjes van de bakker met kip, sla en paprika. Verder doen we weinig.

Donderdag
Over mijn werkdag ga ik niet al te veel zeggen. Iedereen is kapot. De kinderen, maar ook de leerkrachten. Is het al vakantie?
Vandaag hebben we de tweede ronde gesprekken. Mijn gesprekken zijn opnieuw prima en ik ben rond acht uur thuis. Jordy heeft de boel thuis weer geregeld. Ik ruim nog wat op, typ een stukje en ga naar bed. Ik zie later dat ik helemaal geen foto’s heb gemaakt.

Vrijdag
Bijna weekend, wat een genot. We bekijken de afscheidsmusical van groep 8 en kijken reikhalzend uit naar het weekend. ‘s-Middags nog een groepsoverdracht en ik voer de laatste gesprekken in. Ook hebben we al een overleg over het nieuwe jaar.
Voor het eerst deze week koken we normaal en zitten we met z’n drieën rustig aan tafel. Na het eten nog even naar de sportschool en dan op de bank met Videoland. Helaas heeft het systeem ons eruit gegooid en aangezien we via mijn zusje kijken, hebben we even pech.

Zaterdag
Het idee was rust. Vooral voor de kleine man. We starten dus rustig op en gaan afwisselend even de deur uit. Thee drinken bij een vriendin, hardlopen met een vriend. De ander speelt met Xavi. Als we allemaal weer thuis én fris zijn besluiten we op de fiets te springen. Jordy heeft voetbalschoenen nodig. We slagen niet, maar aangezien de lunchroom van mijn schoonouders praktisch naast de sportzaak zit, schuiven we daar aan voor lunch. En dat is feest. Kroketten met brood, sate met friet en een broodje kaas. Met volle buiken keren we huiswaarts. We spelen, we puzzelen en we maken een pizza.

Zondag
In het kader van family time gaan we vandaag naar de dierentuin. We gaan met mijn schoonfamilie naar Ouwehands Dierenpark. Het is heerlijk. Het regent af en toe, maar dat mag de pret niet drukken. We zien van alles, we kletsen lekker bij en Xavi krijgt een overvloed aan aandacht. Rond drie uur gaan we weer naar huis en dat blijkt maar goed ook. Xavi stort finaal in en thuis geeft de thermometer 38,3 graden aan. We vertroetelen hem, kijken samen met hem naar de film van Woezel en Pip en brengen hem op tijd naar bed. We lopen een keer of tien naar boven omdat hij roept dat hij snot heeft. As we speak ligt meneer te slapen en hopelijk valt het morgen mee.

Morgen ben ik vrij en zullen we lekker samen thuis hangen. Uitrusten, uitzieken en bijkomen. Mijn laatste werkweek gaat vervolgens van start. Die laatste pittige loodjes. De plannen voor de zes weken zomervakantie beginnen vorm te krijgen. Het echte aftellen kan beginnen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s