Persoonlijk

Mijn grootste ergernissen in het verkeer

Tja, ergenissen in het verkeer. Wie heeft ze niet? Iedereen wel volgens mij en in mijn geval een hele waslijst. Laat ik beginnen met zeggen dat ik geen fantastische chauffeur ben. (Zo was ook te lezen in de laatste week in beeld..) Toch krijg ik mijzelf en de anderen in mijn auto steeds weer veilig van A naar B. Ik ken de verkeersregels en ik houd me er ook aan,wat niet altijd vanzelfsprekend is zie ik regelmatig bij andere chauffeurs. Vandaag een lijstje met dingen waaraan ik mij erger bij anderen..

 • Geen knipperlicht.
  Ik begin meteen met de aller- allerergste. Het niet gebruiken van je knipperlicht. Ik vind dat echt zo irritant. Ook omdat het zo een kleine moeite is. Laat even weten waar je naartoe gaat, zodat andere mensen niet voor niets op jou staan te wachten of ruimte kunnen maken. Blijkbaar veel moeite voor sommige mensen, want ik sta bij de rotonde zo vaak op mensen te wachten die vervolgens de rotonde verlaten voordat ze mij passeren. Grrrr..
 • Onnodig links rijden.
  Een bekende. Veel mensen vinden dit irritant en dat begrijp ik helemaal.
  Ga.Aan.De.Kant.
 • Te langzaam inhalen of vlak voor je schieten om in te halen
  Over links rijden gesproken. Ik rijd graag hard. 130 betekent ook 130. Ik vind het dus bloedirritant als een auto met 103 kilometen per uur een vrachtwagen gaat inhalen die 100 kilometer per uur rijdt. Dit duurt superlang en is zo onnodig. Haal in met 130 of niet.
  Ook mensen die gaan inhalen en dan vlak voor je de linkerbaan op gaan kan ik soms wel schieten. Zeker als de weg achter mij helemaal leeg is. Had even gewacht!
 • Asociaal rijd
  Breed begrip, I know. Maar wel een heel belangrijke. Mijn broer maakte mij er ooit van bewust dat een groot deel van de ongelukken en files een gevolg zijn van te weinig rekening houden met elkaar. Toen ik deze preek aanhoorde dacht ik ja ja, klets maar een eind weg. Maar inmiddels zie ik gewoon dat het waar is. Laat andere mensen die staan te wachten ertussen, rem af voor tegenliggers en wacht wat vaker op je beurt. Je bent misschien een halve minuut later thuis
  Zo reed ik pas op de Maasdijk, hier in de buurt. Een tweebaansweg en een échte dijk. Je kunt niet uitwijken, geen stoep of grasstrook, maar gewoon een steile helling omlaag. Er werd aan de weg gewerkt en we moesten een stukje allemaal over één baan. Er waren geen verkeersregelaars, gewoon een kwestie van rekening houden met elkaar. Een man die van de andere kant kwam dacht daar anders over. Terwijl een aantal auto’s op zijn baan reden, duidelijk om wegwerkzaamheden heen, minderde hij absoluut geen vaart een reed al toeterend bijna frontaal op de auto achter mij. Ik schrok me wezenloos. Was het nou zo moeilijk om even af te remmen en ons de ruimte te geven? Kost niet, een beetje rekening houden met elkaar.
 • Bange autorijders
  Stiekem vind ik deze ook heel irritant. Vanuit mijn werk moet ik altijd invoegen op een druk stuk. Het is je moment afwachten, maar ook durven gaan en je moment opeisen. Ik vind het vreselijk als ik achter iemand sta die niet durft. Heel soms een beetje optrekt, maar dan toch niet gaat. Zo vervelend. Daar heb ik dan ook echt geen medelijden mee.

  Bij het maken van mijn lijst kwam ik erachter dat ik mij aan een aantal standaarddingen niet erger. Smartphones in het verkeer, alcohol in het verkeer en bumperkleven vind ik helemaal niet zo irritant. Waarschijnlijk omdat ik er nog niet of nauwelijks mee te maken heb gehad. Ik kan alleen maar hopen dat dat zo blijft.
  Wat zijn jouw grootste ergernissen in het verkeer?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s