Persoonlijk

De week in beeld #21

Het is alweer de eenentwintigste keer dat ik een week in beeld maak. Het is voor mijzelf zo leuk om terug te zien. Geen foto’s die een prijs verdienen of zelfs lang op mijn telefoon blijven staan, maar wel waardevolle overzichten van de meest prachtige momenten. In de afgelopen weken was er met de voorbereidingen voor de bruiloft, het vrijgezellenfeest, de bruiloft en de huwelijksreis genoeg vast te leggen.

Genoeg sentiment voor nu, deze week werden er niet zulke hoogtepunten vastgelegd, maar het was wel een heel lekkere en gezellige week. Kijk maar mee.

Maandag
Het is heerlijk weer vandaag. Sommige mensen zouden zeggen bloedheet. Zo ook de mannen die ons zonwering komen vervangen. Een nieuw zonnescherm en een rolluik voor de kamer van de kleine man. Het was een flinke dag werk en ik kon daardoor nergens naartoe, maar het was de moeite meer dan waard! Mijn oma kwam op bezoek en verder vermaakte ik mijzelf met Xavi. Er was ijs en er waren spelletjes.

Zodra Jordy thuis is ga ik de deur uit. Een vriendin van mij is jarig en we gaan eten bij de Chinees (de echte) en daarna doen we mee aan pubquiz. De pubquiz is zo moeilijk dat het simpelweg niet leuk is. Er wordt gevraagd naar het opvallende uiterlijke kenmerk van Lalas, het land waar Lula minister was en het jaar waarin Hanoi is ontstaan. Sorry, ik weet geen enkel antwoord. De avond was verder wel gezellig en we vertrekken rond half 11 weer huiswaart. So far, so good. Tot ik een paaltje raak bij het verlaten van het parkeerterrein. Resultaat, een deuk en een rode streep. Ik baal als een stekker.

Dinsdag
Ik breng Xavi bij oma en die heeft een topdag. Wij werken en sluiten daarna aan bij de gezelligheid. We eten mee, salade en broodjes en mijn schoonvader poetst de auto op. Gelukkig blijkt het dan allemaal mee te vallen. De lak is niet beschadigd, het rood kan zo weggepoetst worden en de deuk is minimaal. Pfiew, pak van mijn hart.

Als Jordy naar de voetbal is werk ik aan de rapporten van mijn klas en ik schrijf een stukje over het nieuwe boek van Camilla Lackberg. Aanrader hoor!

Woendag
Een drukke dag vandaag. Xavi speelt en eet bij mijn ouders en Jordy haalt hem daar op. Ik moet namelijk werken, erna na een studiemiddag en als klap op de vuurpijl ga ik met een vriendin naar Shabu Shabu. Het eten is heerlijk -ik eet weer veel te veel- en het gezelschap is meer dan goed. We kletsen gezellig bij en ik ben rond tienen weer thuis. Mooie tijd om zo mijn bed in te duiken.

Donderdag en vrijdag
Oke, te slecht, maar ik maar de dagen maar één foto. Wel een hele leuke. Ik spot deze eendjes wanneer ik mijn auto verlaat, klaar voor nieuwe werkdag. Verder zijn de dagen druk. Ik werk me drie slagen in de rondten -lekker bescheiden Elian- en mijn plannen voor donderdagavond veeg ik van tafel. Vrijdagavond heeft Jordy een bruiloft en ik stort uitgeput op de bank neer. Volgens mij was er voetbal en was er een zak Maltesers. Denk ik..

Zaterdag
Ja hoor! Het is weekend! En er staat niets op de planning. Top! We gaan naar de intratuin, kopen nieuwe zuurstofplanten voor onze vissen en we eten een gebakje en een quiche. We krijgen Xavi niet bij de konijnen vandaag.
Daarna slaapt de kleine man dik drie uur en ik lees een boek. Heerlijk. Vlak voor Xavi wakker wordt bedenk ik dat mijn rapporten nog niet helemaal af zijn en ik ga er even voor zitten. Bijna klaar. Jordy is naar de voetbal en ik vermaak me met Xavi in de tuin.

Zondag
Om acht uur zit ik mijn rapporten af te maken. Intussen heeft Xavi andere prioriteiten. Beer heeft dorst. Zoals je kunt voorstellen; één groot waterballet aangezien beer niets doorslikt. Maar het is o zo lief.
Als de rapporten daadwerkelijk af zijn kan ik wel een vreugdedansje doen. Na het dansje besluiten we naar de dierentuin te gaan. We hebben een abonnement, dus zomaar een paar uurtjes. Xavi is door het dolle. Dat is oprecht zo leuk als je kind ouder wordt. Hij roept steeds: ‘Wij zijn in de dierentuin!’ en ‘Het is weekend!’ Zijn enthousiasme is aanstekelijk en we genieten met volle teugen. Na de dierentuin gaan we naar de grote gele M. Eerlijk is eerlijk, we zijn er eerder met hem geweest, maar dan gaf ik Xavi gewoon een boterham en at ik zelf patat. Vandaag krijgt Xavi voor het eerst een Happy Meal. Hij vindt vooral het speeltje leuk, maar eet uiteindelijk ook aardig wat patatjes en al zijn kipnuggets. Verder doen we boodschappen en een heel klein beetje huishouden.

Op dit moment; zondagavond 20:42 sta ik op het punt om op de bank te ploffen voor een aflevering van The Blacklist. Daarmee sluiten we het weekend dan af. Aankomende week is weer vol. Mijn oma is jarig, we zijn allebei twee avonden weg en we eten één avond met vrienden. Dan zijn de avonden weer flink ingedeeld. En aankomende zondag, 7 juli, vieren wij dat we alweer 9(!) jaar samen zijn. Wordt een leuke week!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s