Boeken

Camilla Lackberg- De gouden kooi

Het is alweer tijden geleden dat ik een boek las van Camilla Lackberg. Ik vind haar een leuke schrijfster en haar verhaal zit altijd goed in elkaar. Ik ken haar van de boeken over Erica Falck; een schrijfster die op wonderbaarlijke wijze altijd terecht komt in moordzaken en andere mysteries. Zij is getrouwd met Patrick Hedstrom, een inspecteur bij de politie. Dit opent natuurlijk vele deuren voor haar wanneer zij zich vastbijt in een moordonderzoek. Leuke boeken, waar trouwens ook een serie van gemaakt is. De serie heet Fjallbacka Murders en bestaat uit twaalf afleveringen. Ik bekeek de serie destijds op Netflix, maar ik durf niet te zeggen of de serie daar nog terug te vinden is.

De kaft het nieuwe boek van Lackberg sprak mij direct aan. Ik had al een poster van het boek gezien en ik zag het boek bij de boekhandel liggen. Toen ik het boek in de bibliotheek zag hoefde ik er eigenlijk niet over na te denken en ook de achterkant heb ik niet gelezen. Het boek ging direct in mijn tas en mee naar huis. Op de voorkant van het boek staat de tekst :
De wraak van een vrouw is prachtig en pijnlijk.
Tja, en toen hadden ze me. Kom maar op met die wraak, ik ben benieuwd.

Het boek verteld het verhaal van Faye. Al snel wordt duidelijk dat zij een traumatische gebeurtenis heeft meegemaakt en ervoor heeft gekozen om het roer helemaal om te gooien. Een nieuwe woonplaats en geen banden meer met het verleden. Klaar voor een succesvolle toekomst. En dat lijkt in eerste instantie gelukt. Een rijke man met een succesvol bedrijf, geen zorgen over geld en een prachtige dochter. Toch voel je al snel dat de man des huizes niet echt een fijne vent is. Er is weinig sprake van liefde en Faye krijgt weinig ruimte om te doen wat ze wil en waar ze goed in is. Ze noemt dit zelf ‘de gouden kooi’. Toch is ze over haar oren verliefd op haar man en heeft ze werkelijk alles voor hem over. In haar ogen zijn ze een onbreekbaar duo.
Zelfs wanneer ze haar man, Jack, betrapt met een andere vrouw is ze bereid om hem te vergeven en het voorval te vergeten. Hij dringt echter aan op een scheiding en laat haar na de scheiding achter niet helemaal niets. Genoeg reden tot wraak dus. En dat is precies wat Faye in petto heeft voor haar ex-man. Haar wraak bestaat niet uit rotte eieren tegen het raam of het lek steken van zijn banden, nee Faye heeft haar wraakplan goed uitgedacht en neemt er ruim de tijd voor. Toch wordt het boek niet langdradig en leest het prettig weg. Je leert Jack kennen als een man die alles wat hem toekomt meer dan verdiend. Genieten dus van de wraakactie van zijn ex-vrouw.

Klein minpuntje: ik neem aan dat de proloog bedoeld was om je op het verkeerde been te zetten en de spanning te verhogen. Bij mij werkte dit echter averechts. Het gaf een stukje van het wraakplan vrij en dit maakte het einde iets minder spannend. Maar ook dat is weer vergeven. Deze keer dus geen detective -achtige thriller, maar een goede pageturner die wordt omschreven als een psychologische thriller. Fijn om te lezen: het is het eerste deel van een tweeluik. Ik ben benieuwd naar deel twee.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s