Persoonlijk

De week in beeld #20

Weer een week voorbij. En wel een heel zonnige. Hopelijk hebben jullie ervan genoten, wij wel in ieder geval! Lekker veel buiten geweest en vitamine D opgezogen. Daarnaast had Jordy deze week veel dingen op het programma staan, waardoor ik thuis bleef bij Xavi. Ik had wat afspraken in het weekend en daarvoor bleef Jordy thuis.

Maandag
Genieten hoor deze dagen. De zon schijnt en ik wandel met Xavi naar de winkels. We doen de een gedeelte van de boodschappen en wandelen langs de bakker voor een taartje. We gaan, een dag te laat, bij mijn vader langs voor vaderdag. Op de terugweg naar huis stort Xavi helemaal in. Eerst wil hij niet meer fietsen en draag ik naast een volle boodschappentas ook nog een fiets, daarna wil hij ook niet meer lopen en draag ik een tas, een kind en een fiets. Goede work- out!

Eenmaal thuis zetten we de watertafel neer, de zandbak gaat open en ik plof met een tijdschrift op een stoel. Ik maar boterhammen met knakworst, wat een feest op de maandag. Ik krijg mijn zoon vervolgens met geen mogelijkheid in slaap, dus spelen it is. Watertafel, zand en de fiets zijn favoriet. Halverwege de middag bedenkt Xavi dat het wel leuk is om zijn hoofd in de watertafel te doen. Echt, dat kind..

Als Jordy thuis is eten we broodjes hamburger met krieltjes en sla, prima maaltijd! Ik vertrek naar de sportschool en als ik thuiskom kijken we samen voetbal. Wat een goed begin van de week.

Dinsdag
We gaan werken. Ik sta vol in de voorbereidingen voor het schoolreis en de dag vliegt voorbij. De kinderen stuiteren de hele dag door het lokaal, zoveel zin hebben ze erin. Na het werk rijden we naar mijn schoonouders en eten we daar mee. We hebben weer een makkie. Jordy naar de voetbal en ik op de bank. Standaard dinsdagdingen. Ik werk en ik typ wat stukjes voor aankomende week. Ook bekijk ik de nieuwe aflevering van bevallen met.. Guilty pleasure hoor.
Mijn schoonmoeder maakt mij heel blij vandaag. In het boekje van de Aldi stond een goede aanbieding voor de maandboxen van Pampers. Mijn schoonmoeder woont in de buurt van een Aldi en scoort voor mij maar liefst 4 dozen!

Woensdag
Xavi naar opa en oma, Jordy naar het werk en ik op schoolreis! Het weer is aan het begin van de dag echt vreselijk. Sommige ouders vragen oprecht of we wel moeten gaan.
Gelukkig valt het uiteindelijk alles mee. Er valt overdag nog wel wat regen, maar dat is te verwaarlozen. We genieten van een heel gezellige dag. Ik scheur naar de Hoogvliet, gooi mijn kar vol met weekboodschappen en daarna ga ik door naar mijn ouders.
Ik eet bij mijn ouders mee. Bloemkoolpizza met veel groenten erop! Heel goed geslaagd.

Thuis ruimen we de boodschappen op, ik verschoon de vissen en doe de was. Productieve avond. Jordy is er niet, hij is uit eten met collega’s en ze spelen een escape room.

Donderdag
The day after het schoolreis. Ik voel het in mijn benen en ik voel me moe. De kinderen zitten nog vol verhalen en ik laat ze tekenen en schrijven over het schoolreis.
Bij thuiskomst zet ik snel de soep op en ik dek de lage tafel. ‘We’ moeten voetballen en daar willen we natuurlijk niets van missen!

Zoals gehoopt worden de Nederlandse dames steeds beter en laten ze bij deze sterkere tegenstander -Canada- zien dat ze hier goed mee om kunnen gaan. Dit geeft vertrouwen voor de achtste finale tegen Japan! We brengen Xavi naar bed en Jordy en ik vermaken ons samen. Fijn zo’n avond!

Vrijdag
Laatste werkdagje van de week. Wat fijn dat deze er weer op zit! Ik vertrek op tijd en kan thuis meteen aan mijn favoriete weekendactiviteit beginnen. De was. Dit weer maakt het wel serieus minder erg, de was is namelijk met een uur of drie gewassen en weer gedroogd in het zonnetje. Snel opvouwen en weer de kast in.
Terwijl de was hangt te drogen vertrek ik naar de sportschool en de bibliotheek. Ik ben de enige in de sportschool en ik ben stiekem heel trots op mezelf. Na de sportschool snel naar huis, zodat Jordy de deur uitkan. Ik plof op de bank met een nieuw boek.

Zaterdag
Jordy gaat met een vriend wat drinken en even naar de voetbal. Ik zit met Xavi in de tuin en we genieten van het weer. In de loop van de middag vertrek ik met vriendinnen naar Scheveningen. We gaan naar een strandfeest. We drinken een biertje, kletsen wat en genieten van het zonnige – en winderige- weer. We besluiten spontaan om onderweg naar de auto in het reuzenrad te gaan. Het is gezellig en het uitzicht is zeker de moeite waard. Rond middernacht lig ik in mijn bedje.

Zondag
Xavi laat ons ‘uitslapen’. Tot half 8 kunnen we slapen en daarna liggen we nog even met z’n drieën in bed. Goed begin van de zondag. Het is verder een dag vol klusjes en huishoudelijke taken. We gaan wel nog even naar het strand en we eten een patatje op de Hoekse pier.
Na het avondeten halen we nog een ijsje en we pakken de laatste zonnestralen mee. Het weekend is weer voorbij gevlogen.

De komende weken zijn drukke, met veel uitjes, etentjes en andere gezellige momenten. Nadeel hiervan is dat Jordy en ik elkaar weinig zien, want we wisselen elkaar vooral af. Er staan in de komende twee weken zes etentjes op de planning en er is er daarvan maar één waar we samen naartoe gaan.
Gelukkig blijven er genoeg momenten met het gezin over!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s