Persoonlijk

De week in beeld #19

Het is aftellen geblazen. Langzaam zijn we het schooljaar allemaal beu. Op moment van schrijven nog vijf weken werken, maar aan het begin van deze week nog zes. Er moest veel gebeuren op school. (lees: Vaderdag, cito toetsen) Maar er was gelukkig ook genoeg tijd voor leuke dingen en ik hoefde deze week bijna niet zelf te koken. Hiep hoi!

Maandag
Het is Tweede Pinksterdag. Voor Jordy een extra vrij dag en voor mij mijn gewone vrije dag. Die ik vandaag wel gratis en voor niks met beide mannen door mag brengen! We starten de dag rustig op. Rond het middaguur fiets ik met Xavi naar de Hoogvliet om wat lekker dingen in te slaan voor de lunch. Mijn schoonouders komen helpen met de tuin en die kunnen een broodje vast wel waarderen.
Er wordt heel hard gewerkt. Bomen omgezaagd, tegels gelegd en de mini overkapping wordt gesloopt. Jaja, laat dat maar aan Jordy over. Mijn schoonmoeder maakt de voortuin aan kant. Zo fijn. Met het avondeten eten we de restjes van zaterdag.

Dinsdag
We gaan allemaal weer werken. Na het werken eten we bij mijn schoonouders. Zo fijn dat dit elke week mag en kan. Als we thuiskomen is er nog tijd voor een puzzel en daarna brengen we Xavi naar bed. Jordy naar de voetbal en ik op de bank. Topavond.

Woensdag
Na weer een dag werken vertrekken Jordy en ik samen naar sportschool. Romantiek alom. Xavi mag bij opa en oma eten en heeft het prima naar zijn zin. (Bedankt pap en mam)
Na het sporten halen we hem samen op. Er wordt nog gespeeld en geknuffeld en vlak voor we hem naar bed brengen bestellen we pizza. Goede manier om het sporten weer ongedaan te maken. We genieten ervan en hangen samen op de bank.

Donderdag
Vandaag heb ik in plaats van groep 2/3, groep 3/7. Een tijdelijke situatie, omdat groep 8 op kamp is en de kleuters vrij zijn. Het is een leuke dag en ik maak gebruik van deze fijne combinatie. Hard werken en elkaar onderling helpen. Top! Als beloning mogen ze input geven voor de vrijdagmiddag.
Als we Xavi hebben opgehaald eten we wederom bij mijn schoonouders. De kapster komt daar en de mannen liften even mee. Thuis is het kwestie van douchen en naar bed. Voor Xavi althans. Ik ga weer naar de sportschool en plof daarna bij Jordy op de bank.

Vrijdag
Bijna weekend. Hoera! Weer een gezellige dag op school en de kinderen zijn blij, want we spelen verstoppertje in de school. We proberen dit ééns per jaar te doen en de kinderen vinden het fantastisch. En heel misschien vindt de juf het wel net zo leuk! Ik vertrek wat eerder naar huis want ik ben kapot. Voor ik Xavi ophaal neem ik een momentje met een wat drinken en een paar paaseitjes. Verder niets; geen telefoon, geen podcast en en geen televisie. 20 minuten laten voel ik me wat beter en ga ik Xavi ophalen.
Thuis maken we het ons makkelijk. Ik weet niet of het voor meer mensen geldt, maar vrijdagavond ben ik altijd zo vreselijk moe. Dus, ik lig op de bank en ik kijk voetbal.

Zaterdag
Het weer is drie keer niks. Xavi en ik doen wat boodschappen, brengen het glas weg en gaan naar de bibliotheek. Iedereen weer blij met nieuwe boeken. Ik heb er zelfs twee kunnen vinden waar Jordy blij van wordt. Daarna wordt er gegeten, gespeeld en voetbal gekeken. De Nederlandse vrouwen spelen beter dan dinsdag, maar het moet nog beter. Xavi en ik stappen op de fiets om aardbeien te kopen bij de tuinder. Als Jordy ze wast en snijdt hangt Xavi aan het aanrecht. Hij kan niet wachten. Na het fruit wordt het tijd om iets voor de opa’s te tekenen.
Ik laat me vervolgens van mijn slechtste kant zien bij het koken. De geklutste eieren gaan het aanrecht over en ik heb geen nieuwe, de saus mislukt en de bami is te vochtig. Ach, morgen weer een kans. Jordy vertrekt naar de voetbal en ik bewaak het fort.

Zondag
Vaderdag. We verrassen Jordy natuurlijk met een lekker ontbijt en een zelfgemaakt cadeau. Verder houden we het klein. Jordy weet dan nog niet dat ik plannen heb gemaakt voor de avond.
We lunchen in één van onze favoriete restaurants aan de waterweg samen met Jordy zijn zus, zwager en zijn ouders. Niet lang daarna zien we Jordy zijn ouders weer, ditmaal omdat we Xavi er afgooien. Wij gaan er vanavond samen op uit. Dit jaar een vaderdagverrassing zonder kind om Jordy te laten weten hoe geweldig ík hem vindt als vader en als man. We genieten in Scheveningen van de zon en het strand. We wandelen over de boulevard en de pier en we eten een hapje bij een van de vele zaken aan de boulevard. We halen Xavi rond negen uur weer op, slapend en wel. Thuis kan hij zo zijn bed in en wij genieten samen nog even na van een fijn weekend.


Weer een week voorbij. Nog vijf weken werken voor de grote vakantie begint. Zoals ieder jaar merk ik dat ik ernaar toe leef. Ik ben eraan toe. Een nieuw groep, een nieuw jaar is altijd een fijne en frisse start. Maar eerst nog even alles afronden met deze kinderen. Aankomende week gaan we schoolreis, maak ik een begin met de rapporten en rond ik de Cito-toetsen af. Laat maar komen deze week.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s