Persoonlijk

De week in beeld #14

Ik schreef het zaterdag al. De afgelopen week was er één die moeilijk te beschrijven is. De week begon totaal anders dan wij gepland hadden en hierdoor kwam onze planning behoorlijk in de knel.

Maandag
Het is nog maar een paar dagen tot de bruiloft. We hebben er zin in! Xavi en ik doen onze vaste boodschappenrondje en gaan daarna even een kopje thee drinken bij mijn oma. Xavi kiest zijn twee favoriete auto’s uit om mee te nemen en zo zit meneer weer in de auto met grote cars en kleine cars. Gewoontedier is het toch.
Na ons kopje thee breng ik Xavi bij mijn schoonouders. Ik heb namelijk een afspraak om mijn bruidsmake-up uit te proberen. Ik zit heel de middag in de stoel en ik ben erg tevreden met eindresultaat. Ik maak er geen foto’s van, het resultaat blijft geheim tot de bruiloft.
Je kunt hieronder wel zien dat het een hele klus was om alle make-up er weer af te halen.

Ik eet weinig en ik duik heel vroeg mijn bed in. Ik heb het koud, ik ben misselijk en ik heb overal pijn. Als ik maar niet ziek wordt..

Dinsdag

Al heel vroeg bel ik mijn baas om te vertellen dat ik niet kan komen werken. Ik ben toch ziek geworden. Ik heb koorts, ik ben aan het spugen en ik heb nog steeds overal pijn. Ik ben mijn zenuwen voor de bruiloft wel kwijt. Ik kan alleen maar bedenken dat ik snel weer moet opknappen en ik maak me hierdoor geen zorgen meer over bloemen, ringen en andere bijzaken.
Ik maak de hele dag geen foto’s. Ik lig in bed en ik slaap. Ook bel ik de huisarts en ik leg hem de noodzaak van de situatie uit. Gelukkig begrijpt hij het en er wordt van alles voorgeschreven. Mijn vader gaat naar apotheek en komt een tas vol medicijnen brengen.
Vlak voor ik naar bed ga maak ik toch nog een foto. De medicijnen tegen de misselijkheid doen hun werk en ik eet een half beschuitje en ik drink wat cola. Hierna ga ik op tijd weer naar bed.

Woensdag

Vandaag lig ik niet alleen in bed. Jordy is ook ziek geworden. Hij is er gelukkig een stuk beter aan toe dan ik. Hij heeft wel koorts, maar minder pijn en meneer kan gewoon alles eten zonder dat het er weer uitkomt.
Mijn vader is weer ontzettend lief; hij haalt Xavi om half 8 op en hij brengt hem na het avondeten weer thuis. Zo kunnen wij de hele dag rustig uitzieken. En dat doen we dan ook.
Er wordt geslapen, we kijken een filmpje en er wordt voorzichtig wat gegeten. ‘s-Avonds besluiten we tot een alles of niets actie en we vragen Jordy zijn ouders om patat voor ons mee te nemen uit de zaak. Ook bestook ik de ceremoniemeesters met vragen. Zo besef ik me opeens dat ik vergeten ben om lint te kopen. In no time krijg ik een foto doorgestuurd van lint. Helden zijn het!

We eten niet veel, maar het smaakt en het blijft binnen. We gaan vroeg naar bed en hebben gelukkig weer wat meer vertrouwen in de dag erna.

Donderdag

Het is vandaag onze trouwdag! Wat hebben we hier lang naar uitgekeken en wat is het dan onwerkelijk als het zover is. We pakken alle tassen in en om kwart over tien vertrekken we, in joggingsbroek, naar onze trouwlocatie. Ik stuiter en ik kan niet wachten om mijn trouwjurk aan te trekken. Ik wordt opgemaakt, mijn haar wordt gedaan en als laatste trekken mijn ceremoniemeesters mijn jurk aan. Het is al half twee geweest als ik mijn mannen voor het eerst zie. Wat zien ze er mooi uit! We gaan het bos in voor de fotoshoot en we zijn precies op tijd terug om onze daggasten te ontvangen. We hebben een fantastische dag. Alles verloopt perfect en ook het weer is fantastisch.


We kunnen, ondanks de slechte voorspellingen, buiten trouwen!
Rond half twee zijn we thuis en we kunnen allebei niet slapen. We zitten vol enthousiaste verhalen en we zijn volledig overprikkeld. Als de zon al bijna opkomt val ik toch nog in slaap.

Vrijdag

Ik zal er weinig woorden aan vuil maken. We zijn he-le-maal gesloopt. We hebben geen stem meer, zijn moe en hebben keelpijn. We komen deze dag de deur niet uit.
We genieten van de cadeaus en alle kaartjes en we bekijken de foto’s die gemaakt zijn in de fotobooth. We bespreken onze hoogtepunten en we genieten samen na. ‘s-Middags gaan we alle drie nog even slapen. Daarna draai ik een aantal wassen en Xavi speelt heerlijk in bad terwijl ik hiermee bezig ben. Jordy spingt op de fiets (toch nog even buiten) en haalt spareribs voor ons. Heerlijk!

Zaterdag

We zijn nog niet op volledige sterkte, maar elke dag voelen we ons wat beter. Het zonnetje schijnt en we besluiten naar buiten te gaan. We wandelen een stukje en vervolgens gaan we een aantal tuincentra af. We zijn op zoek naar een nieuwe tuinset. Gezocht, maar nog niet gevonden.

De rest van de dag vermaken we ons in de tuin. Xavi speelt met het zand en de fietsen en ik duik in een nieuw boek. We eten gezond en na een luie avond gaan we er weer redelijk op tijd in. Morgen weer helemaal fit, is het motto.

Zondag

Moederdag. Ik wordt verrast met een ontbijtje, een tekening en een knutsel. Wat een rijkdom. Hierna gaan we lekker naar buiten. We wandelen langs de waterweg. Het ene moment in regen, het volgende moment in zonneschijn. We lunchen ergens aan het strand en als we thuis komen gaat Xavi naar bed. Hij slaapt ruim twee uur en die twee uur breng ik, luie moeder, door in de zon met een goed boek. Heerlijk.
Voor onze bruiloft kregen wij een poffertjesplaat, zodat je aan tafel, poffertjes kunt bakken. We besluiten deze vandaag uit te proberen. Xavi vindt het prachtig, alleen wordt zijn geduld flink op de proef gesteld.


Na het eten genieten van Ajax en als Xavi op bed ligt, kijken de pasgetrouwden nog een leuke film. We sluiten een aantal bijzondere dagen af en we zien er tegenop om het echte leven weer te starten. Maar de wittebroodsweken zijn nog niet voorbij en de huwelijksreis is al over twee weken! We kijken vooruit.
Op de valreep ontvangen we de preview van de fotografe. De eerste foto’s..
Ik kan het niet laten er één te delen.


Een gedachte over “De week in beeld #14”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s