Persoonlijk

De week in beeld #13

Tijd voor een heerlijke week in beeld. Ik was vrij, de tweede week van de meivakantie, en er werd veel gedaan voor de bruiloft.

Maandag
Het is vandaag een prachtige dag en we starten hem rustig op. We snoeien een beetje in de tuin en we gaan weekboodschappen doen. Hierna gaan we bij onze oude buren thee drinken en het nieuwe huis bekijken. Het is prachtig geworden en het is erg gezellig. Na de lunch breng ik de kleine man naar bed, maar hij slaapt natuurlijk niet. We gaan naar de bibliotheek en naar mijn oma. Heerlijk, zo’n dagje. Ik zet de mand weer op mijn fiets, want nu Xavi niet meer voorop zit past het weer fijn. Zo fijn om alles in te doen. Als we thuis zijn staat het zonnetje nog lekker te stralen dus we gaan nog even in de tuin zitten. Xavi vermaakt zich met het zand en ik met mijn boek. Om zes uur is het toch echt tijd om aan het eten te gaan beginnen.

Dinsdag
We zijn vroeg op en ik breng Xavi naar mijn schoonmoeder. Ik ga namelijk met mijn moeder naar het ziekenhuis erna mijn trouwjurk ophalen! Een dag vol goed nieuws. De breuk die bij mijn moeder is vastgezet lijkt aan elkaar te gaan groeien en mijn jurk past perfect. We gaan een broodje eten terwijl de jurk gestreken wordt en daarna gaan we mét jurk weer op huis aan.

Jordy hoeft niet te voetballen. ( De tegenpartij heeft afgezegd, omdat ze Ajax willen kijken!) Ik ga naar de schoonheidsspecialiste en ik ben precies op tijd thuis om ook Ajax te kijken. Ik mag meekijken, als ik maar niets zeg. Jordy zit de hele avond op het puntje van de bank en gaat met een grote glimlach naar bed.

Woensdag
Ik heb vandaag geen afspraken. Een aantal taken op mijn to do lijst, maar die doe ik op mijn moment, op mijn tempo. Echt heerlijk! Zo maak ik Xavi zijn bed voor het eerst op met een dekbed. Van google foto’s krijg ik een herinnering. Deze dag vorig jaar.
Xavi speelt de hele dag bij mijn ouders en die heeft ook een topdag. We halen Xavi rond etenstijd op en eten meteen een hapje mee.
Vanavond kijkt Jordy voetbal bij een vriend. Ik heb de televisie voor mezelf. Ook doe ik een work-out. Misschien helpt het nog voor de bruiloft.

Donderdag
Ik breng Xavi naar de opvang en ik race naar school. Er moet van alles gebeuren voor het einde van vakantie. Er is een nieuw keukenblok geplaatst en dat geeft altijd meer troep dan wenselijk. Ook bereid ik alvast de eerste lessen voor.
‘s-Middags heb ik een afspraak met mijn visagiste/hairstylist. Deze middag gaan we aan de slag met mijn haar. Ze probeert van alles uit voor de bruiloft en de keuze is uiteindelijk makkelijk. Aanstaande maandag gaat ze aan de slag met mijn make-up.

Als ik met Xavi thuis kom, gaan we even heerlijk spelen. Ik heb de racebaan van zolder gemaakt en het is echt een hit. Meneer is er uren zoet mee. Ook de doos van het pakket dat ik maandag ophaalde is een succes. Voor we het weten is het bedtijd. Jordy gaat nog even naar de sportschool en we gaan niet te laat naar bed.

Vrijdag
Vandaag heb ik afgesproken met mijn zusje. Ze is gek op Xavi en dagen met z’n drieen zijn altijd een groot feest. We gaan op de fiets naar een nabijgelegen dorp. Ik wil graag naar het reisbureau om alle documenten in orde te maken voor de huwelijksreis. We kopen ook een aantal auto’s en wat make-up en we gaan weer naar huis. Xavi heeft de hele week nog niet geslapen en hij is echt heel erg moe. Zo heb ik hem nog nooit gezien. Ik moet hem steeds dragen en hij zegt woord. Als hij slaapt kijken mijn zus ik naar een slechte horrorfilm.
Vlak nadat Xavi wakker wordt, wordt ik opgehaald door een vriendin. We gaan, met nog een vriendin, eten en de bedankjes voor de bruiloft in orde maken. De avond is heel gezellig en voor we het weten is het een uur of tien. Mooie tijd om weer naar huis te gaan.

Zaterdag
We doen een rondjes voor cadeautjes en de kleine man slaapt wederom een gat in de dag. Ik zit op de bank en ik kijk de Nederlandse serie Overspel. Ik was er al aan begonnen, maar er werd mij aangeraden om hem echt even af te kijken. Bingewatchen dus.
Als Xavi wakker is gaan we op de fiets naar een verjaardag. De verjaardag is in een strandtent en ik heb spijt als haren op mijn hoofd dat we op de fiets gegaan zijn. Het is koud en ik heb wind tegen. Ik hoor achter mij een stemmetje: ‘We moeten beter met de auto gaan mama. Ik heb het koud.’ De verjaardag is gezellig en Xavi smult van het marsepein op de taart. Nadat hij bijna een hele panda heeft opgegeten moet ik er even de rem op zetten. We zijn mooi op tijd thuis en ik duik de keuken in. Gyros met rijst en peentjes. De combinatie is bijzonder, maar het smaakt er niet minder om.
We hebben een avond op de bank!

Zondag
Ik ben vroeg wakker en ik besluit om te gaan hardlopen. Een beetje stress voor de bruiloft eruit. Het is heerlijk en ik zie onderweg geen mens. Alsof je alleen op de wereld bent, heerlijk!
Als ik terugkom wordt er al druk gespeeld. We maken een huisje van de doos en er wordt een serieuze treinbaan gelegd. Verder luieren we wat en vertrekken, na een mislukt middagslaapje, weer naar een verjaardag. We kijken voetbal en eten soep. De laatste foto is het resultaat van een peuter die helpt met het dekken van de tafel. Zo lief, maar het resultaat is dat mama moet stofzuigen.
Ik ga in bad en as we speak zit ik klaar om mijn geloften af te maken. Een flinke kluif nog!

De aankomende week.. Ik kan geen woorden vinden die deze week kunnen omschrijven. Of eigenlijk heel veel: spannend, stressvol, fantastisch, emotioneel enzovoort. Maar bovenal voel ik heel veel liefde. Liefde voor mijn man en kind en liefde voor alle mensen die zo druk met onze bruiloft bezig zijn. We zijn er klaar voor!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s