Boeken

Lisa Gardner – Zoek naar mij

De tafel met bestsellers was mij deze week weer gunstig gezind. Er lagen er meerdere die ik wel mee wilde nemen, maar ik heb het bij twee exemplaren gehouden. Zo nam ik de nieuwe Lisa Gardner mee. Nu kwam dat in het Paasweekend heel erg goed uit, want na twee heerlijk zonnige middagen in de tuin was het boek uit. En dit vond ik ervan.

In de nieuwe Lisa Gardner zijn er weer rollen weggelegd voor rechercheur D.D. Warren en haar team. Het is inmiddels alweer haar negende boek over deze rechercheur. Ook oude bekende Flora Danes zien we weer terug. In één van de eerdere boeken van Lisa Gardner ontsnapt Flora uit de handen van haar ontvoerder. Inmiddels helpt zij andere ‘overlevers’ via haar forum en dat brengt haar in contact met een minderjarig meisje op zoek naar hulp.

Het boek start met een gruwelijke moordscene. Een gezinsmoord; vader, moeder en twee kinderen worden vermoord in hun huis gevonden. De oudste dochter is spoorloos. Is ze de dader? Of is ze ternauwernood ontsnapt aan de moordenaar? De wegen van D.D. en Flora kruisen elkaar en ze kiezen ervoor, met lichte tegenzin, om hun krachten te bundelen. Ze gaan op zoek naar de oudste dochter en stuitten hierbij op vele geheimen.

Het boek is vanaf de eerste zin fantastisch. Ik ben van Lisa Gardner gewend dat een boek je meteen pakt. Niets rustig inkomen of rustig voorstellen van nieuwe personages. Lisa Gardner zet je vanaf het eerste moment op het puntje van het stoel. Ditmaal doet ze dit met een gezinsmoord. Twee jonge kinderen komen hierbij om en hun oudere zus is spoorloos verdwenen. Een misdrijf omgeven met mysterie. Al snel blijkt dat de kinderen al veel hebben meegemaakt en dat ze op school te maken hebben pesterijen, intimidatie en dreigementen. Kwam het gevaar dan uit deze hoek? Of heeft het te maken met het verleden van moeder, een voormalig alcoholiste?
Het boek laat je tot het einde gissen en geeft steeds kleine beetjes van de oplossing. Tot het laatste hoofdstuk durfde ik geen geld te zetten op de dader, ik kon zelfs niet uitsluiten of bevestigen dat de oudste dochter verantwoordelijk was. Goed geschreven , met goede en geloofwaardige personages. Ik kijk uit naar een nieuw deel met D.D. Warren en Flora Danes.
Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s