Persoonlijk

De week in beeld #11

Jeetje, nummer 11 alweer. Deze week was de laatste week voor de meivakantie, de teller met het aantal weken tot de bruiloft stond op drie en we genoten van heerlijk weer. Kijk je mee?

Dinsdag
De dag na onze dagen weg. Ik ga weer aan het werk en als ik de deur uitstap liggen de mannen nog op één oor. Moe van de dagen uit. Watjes. 😉
Ik merk al snel dat ik mijn vrije dag echt heb gemist. Er zijn geen boodschappen gedaan, dus ik heb beleg met de lunch. Er ligt op school nog een halve komkommer, dus ik heb plakjes komkommer op mijn cracker.
Na het werken haal ik een diepvriespizza bij de supermarkt, want avondeten hebben we ook niet in huis. Xavi ligt er weer op tijd in en wij eten een pizza op de bank. En we kijken Ajax. Ik kan er maar één ding over zeggen. TOPAVOND!

Woensdag
Op woensdag werk ik officieel tot half 3. Vaak lukt het niet om ook echt op tijd weg te gaan, maar vandaag vertrek ik stipt om half 3.
Ik maak nog een foto van deze prachtige boom die bij onze school in de tuin staat. Van mijn moeder krijg ik een foto waarop Xavi zich duidelijk goed vermaakt. Die kan daar dus mooi nog even blijven. Ik ga naar de supermarkt om wat hoognodige voorraad in huis te halen en ik rijd langs de bieb. Oeps, twee dagen te laat .Ik vouw op de bank een hele berg was weg. Terwijl ik de was opvouw kijk ik nog wat slechte televisie.

We eten bij mijn ouders en als ik Xavi naar bed heb gebracht ga ik de deur weer uit. Ik heb een cursus voor MR-leden. Het is nogal droge kost en de avond duurt best lang. Ik krijg wel veel informatie en ik sla aardig wat op. Missie geslaagd dus.

Donderdag
De laatste schooldag voor de meivakantie! Hoera! Een zegen, want ik ben kapot en al weken zie ik dit punt als inleiding van een leuke periode. Twee weken vakantie, gevolgd door de bruiloft en de huwelijksreis. Helemaal zin in!
Xavi moet vandaag op de foto bij het kinderdagverblijf en we brengen hem helemaal schoon en netjes weg. Ik ben benieuwd hoe lang hij schoon blijft en of hij ook echt schoon op de foto staat. Ik merk direct dat ik moe ben, want als ik op mijn werk aankom zie ik dat ik de slofjes van het kinderdagverblijf nog heb. Hopelijk heeft niemand anders dat gezien. Schaam..

Als ik na een laatste werkdag naar huis rijd geniet ik voor het eerst bewust van de lentebloemtjes langs de weg. Het is heerlijk weer en ik heb twee weken vrij. Wat wil een mens nog meer. Xavi heeft geen zin om groenten te eten en verstopt zich achter de krant. Als we hem naar bed hebben gebracht gaat Jordy naar de sportschool en ik rol mijn matje uit voor de televisie. Goed deal. Om half 9 ploffen we op de bank. Moe, maar tevreden.

Vrijdag
Wat gaan we vandaag eens doen? De eerste vakantiedag is zonnig en de planning is leeg. ‘s-Morgens gaan we even naar de markt, de Lild en we gaan naar de bibliotheek. Bleek dat we daar precies op tijd waren voor de peuterochtend. Xavi heeft nog even geknutseld en gekleurd en precies op tijd voor de lunch vertrokken we weer naar huis.
Na een hele week zonder middagslaapjes laat Xavi even zien dat hij het echt nog wel kan. Hij slaapt van één tot drie en ik zit in de zon. Ik lees. Een boek. Dat is stiekem best lang geleden, dat ik twee uur ongestoord een boek heb kunnen lezen. Heerlijk.
Als Xavi wakker wordt zet ik de watertafel voor hem neer en we genieten. Van het weer en van elkaar. Na een kop soep valt meneer dan ook snel en tevreden in slaap. Jordy gaat erop uit en ik bewaak het fort.

Zaterdag

Weekend! Jordy heeft ook drie dagen vrij en daar gaan we van genieten. We beginnen zaterdag met een rondje op de fiets. Het zonnetje schijnt en we fietsen lukraak een stuk door de duinen. Verder doen we de hele dag vrijwel niets. We spelen in de tuin en voor we het weten is het kwart over zes. Snel eten maken voor de kleine man en dan breng ik hem naar bed. Jordy is dan nog bij de voetbal en wij eten later. ’s Avonds gaan we na een pauze weer verder met The Blacklist en verbazingwekkend genoeg zitten we er meteen weer helemaal in. We kijken flink wat afleveringen weg en we gaan te laat naar bed.

Zondag

We gaan brunchen bij mijn schoonouders. Zij hebben een lunchroom gekocht en iedereen daar uitgenodigd. Ze willen alle apparatuur uit de keuken een uitproberen en de locatie laten zien. Het resultaat is een heerlijke brunch met een flink gezelschap op een toplocatie. Na de brunch zitten we nog een hele poos op het terras. Als het een uur of vier is besluiten we weer op de fiets te stappen. We nemen een extra lange fietsroute naar huis en thuis kan ik direct aan het avondeten beginnen. Xavi speelt met de ovenschalen en smult van de lasagne. Na het eten willen we heel graag nog even naar buiten. Genieten van het weer. We fietsen naar het strand en voelen even hoe koud de zee nog is. Behoorlijk koud kan ik je zeggen. Daarna kan Xavi naar bed. Moe, van deze dag!

Jordy en ik zijn de rest van de avond bezig met de bruiloft. We beginnen aan het draaiboek, ditmaal met alle details erin en we maken een lijstje met mensen die we nog moeten mailen, betalen en informeren. Lekker productief. Voor we gaan slapen kijken we nog een aflevering van The Blacklist.

Na deze heerlijke week hebben we nog een dag weekend en daarna begint mijn vakantie eigenlijk pas. Ik besef mij goed hoeveel geluk ik eigenlijk heb met al deze vrije dagen. We gaan ervan genieten. De week stroomt al aardig vol met afspraken, lunches, shopsessies en andere activiteiten. Deze staan volgende week weer met veel foto’s in een nieuwe week in beeld! Fijne week!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s