Persoonlijk

De week in beeld #8

Deze week een week met veel foto’s en veel verrassingen. De week begon rustig en ik bedacht donderdag tot mijn schaamte dat ik nog erg weinig foto’s gemaakt had. Maar aan het einde van de week veranderde dit. We hadden een heerlijke zaterdag en een nog betere zondag. Ik werd verrast met mijn vrijgezellenfeest! Kijk gezellig mee naar alle foto’s.

Maandag is normaal gesproken mijn vrije dag. In verband met het overlijden van een vaste vrijwilliger op onze school werk ik een paar uur extra. Xavi gaat naar oma en om twaalf uur haal ik hem weer op. We doen boodschappen en ik leg Xavi op bed. Ik vermaak me met mijn digitale vrienden; televisie, tablet en laptop. Als Xavi wakker wordt gaan we heerlijk spelen. Hij wil steeds mijn schoenen aan hij vindt het hilarisch. Dikke pret. Hierna speelt meneer met de klei terwijl ik aan het eten begin. Ik stuur foto’s van de risotto in de maak naar Jordy, hij kan niet wachten.

Dinsdag

Op mijn werk hebben we een kas en een dierenweide. Vandaag is het tuinseizoen weer begonnen. Dit betekent dat alle kinderen uit mijn groep 3 een kwartiertje in de kas zijn. Ze poten planten, wieden onkruid en doen allerlei andere klusjes. Ze vinden het heerlijk.
Jordy gaat ‘s- avonds naar de sportschool en erna speelt hij nog een voetbalwedstrijd. Ik ben lui en kijk naar heel slechte televisie en ik lees mijn boek uit. Ook genieten hoor.

Woensdag

Vandaag heb ik de kinderen wijsgemaakt dat ik kan toveren. Het digitale programma dat wij gebruiken kan geschreven tekst omzetten in getypte letters. Doordat ik op het juiste moment met mijn vingers knip, hangen de kinderen aan mijn lippen. Hoe doet de juf dat toch? Ik laat ze niet naar huis gaan met het idee dat is echt kan toveren, maar na de les leg ik uit hoe het werkt. Verder is het bikkelen vandaag op het werk. De takenlijst is lang en al wordt ik op woensdag maar tot half 3 betaald, ik werk tot vijf en ga moe maar voldaan naar huis. We eten bij mijn ouders mee en hierna gaan we snel door. Jordy gaat naar zijn ouders, waar de kapster komt. Ik ga snel naar huis. Ik verwacht een vriendin op de thee. We hebben het gezellig en voor we het weten is het tien uur geweest. Afronden die handel en naar bed.

Donderdag

Doordat ik op maandag extra gewerkt heb, voelt het vandaag als vrijdag. Maar helaas, het is toch echt donderdag. Mooi vooruitzicht wel is dat ik na het werken met een vriendin uit eten ga. Ik race eerst langs het kinderdagverblijf en help Jordy met het opzetten van het eten. Hierna spring ik in de auto en om stipt half 7 ben ik in het restaurant. Tapas! In ben om kwart over tien thuis en ik rol zo mijn bed in.

Vrijdag

Het is heerlijk weer en nadat we al het verplichte werk gedaan hebben ga ik met de kinderen naar buiten. Ze spelen heerlijk buiten en ik zit in de zon. Zo wil iedereen toch juf zijn?
Ik kijk vreselijk uit naar een vrijdagavond niets en een heerlijk weekend. Maar ik ben moe en prikkelbaar. Ik zoek ruzie met Jordy en Xavi zit mij dwars. Als ik hem naar bed brengt vertelt hij mij dat hij mij niet lief vindt. Alleen papa is lief. Au, pijnlijk. Ik doe een workout en sta lang onder de douche. Daarna praten Jordy en ik nog een poos over de drukke tijden van nu en de wensen voor de toekomst. Voor tien uur lig ik op bed. Morgen weer een kans op een betere avond. Ik heb ook geen foto’s van deze dag die het delen waard zijn.

Zaterdag

Ik voel me een stuk beter. We starten rustig op. Jordy schrikt zich rot als deze kat opeens achter hem zit en naar binnen gluurt. We zien hem de laatste tijd regelmatig en hij ziet er slecht uit. We weten niet zo goed wat we moeten doen. De kat ziet er niet uit alsof hij een thuis heeft. Hij is bang voor ons en we willen hem liever ook zover mogelijk weghouden bij Xavi. We delen een foto in de burenapp, misschien weet iemand van wie hij is?
Ik vertrek vroeg naar de schoonheidsspecialiste en als ik terugkom gaat Jordy naar de sportschool. Ik loop met Xavi naar dorp voor wat boodschappen. We genieten weer van het zonnetje. Als we langs een rij paaltjes lopen/fietsen wil Xavi tellen hoeveel het er zijn. Ik kom erachter dat hij synchroon telt tot 16. Ik blijf me verbazen over hoe groot hij wordt.
We eten soep met brood en Xavi eet een boterham met pindakaas en ei! Lekker hoor, dat heeft hij van zijn moeder.

Nadat Xavi twee uur geslapen heeft en wij twee uur lang vitamine D hebben geabsorbeerd in de achtertuin gaan we weer op pad. We willen een nieuw zonnescherm en een rolluik bestellen. We maken de bestelling in orde, maar nog niet definitief. Volgende week zijn ze namelijk in de aanbieding en dat scheelt nogal. Fijn dat de verkoper ons hierop attendeerde. Xavi vermaakt zich bij de deurknoppen. We fietsen nog een rondje en komen langs een weide vol schapen en nog meer lammetjes. Hoera, het is lente!

Ik maak zelf een pizza en we genieten van een rustige avond.

Zondag

Vandaag gaan we met de ceremoniemeester naar de trouwlocatie. Zij zien het voor het eerst en hebben er vreselijk veel zin in. Ik ook, maar ik ben erg gespannen. Ik vertel Jordy in de auto dat ik voel dat er iets onverwachts gaat gebeuren. Ik vergeet foto’s te maken op de locatie, alleen de trap leg ik vast. Ik kan niet wachten tot ik hier vanaf kan lopen in mijn jurk.

Mijn vriendin en ceremoniemeester drinkt na het bezoek aan de locatie nog een kopje thee bij mij thuis. Heel onschuldig.. Niet dus! Ik zie mijn zusje, schoonzusje en nichtje aankomen en dan weet ik het. Vandaag is het zover! Mijn vrijgezellenfeest. Superleuk en veel zin in!
We vertrekken eerst richting mij werk. Huh? Hier lunchen we en spelen wat spelletjes. Helemaal aan mijn besteed. I love spelletjes! Hierna gaan we naar De Tuinderij waar we nog meer spelletjes spelen. We spelen levend tafelvoetbal, zweefbal (waar ik echt niets van kan) en we gaan sumo worstelen. Hilarisch, gezellig en we zijn allemaal vreselijk fanatiek!

Hierna gaan we eten bij de Shabu Shabu, mijn lievelings, en mijn moeder en schoonmoeder schuiven daar ook aan. Het is zo gezellig en ik voel me zo, tja hoe zeg je dat, vereerd, verwend en gelukkig. Dat mijn vriendinnen dit voor mij organiseren en dat iedereen de moeite en tijd neemt om er te zijn. Om acht uur vertrekken we weer uit het restaurant, want er staat nog een activiteit op de planning. We gaan een escape room spelen! Ik kies blind een team en we spelen een battle. Alles loopt op rolletjes en we zijn een goed team! We ontsnappen ruim op tijd en mijn team wint de battle. Dit was het eerste spel dat ik won deze dag, dus dat mocht ook wel een keer. Na de escape room vertrekt iedereen, kapot maar voldaan, weer naar huis. Om elf uur lig ik in bed en ik stuur mijn vriendinnen nog een appje. Genoten, echt genoten. Geen gekke dingen, geen blote mannen, maar een gezellig samenzijn. Echt top gedaan. Zo blij mee en zo blij met hun!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s