Persoonlijk

De week in beeld #6

Maandag

Het is mijn vrije dag. Vandaag wordt mijn moeder geopereerd. Afgelopen november heeft zij haar bovenarm gebroken bij een val. De afgelopen maanden hebben de artsen afgewacht, om te zien of het bot vanzelf weer aan elkaar zo groeien. Dit is helaas niet gebeurd en vandaag wordt het bot vastgezet. Iedereen is een beetje gespannen. Toch fijn als dit weer achter de rug is. Mijn moeder is vooral blij dat het eindelijk zover is, na de operatie kan ze echt beginnen met herstellen.

Xavi en ik hebben verder een topdag. Hij speelt echt heel lief. Met de auto’s, de Paw Patrol toren en de treinbaan. Eerst mag ik niet meespelen en ik besluit met een boek op de bank te kruipen. (Goh, wat een straf!) Na een poosje móét ik meespelen en dat doe ik natuurlijk braaf. Ik ben Skye en ik moet met de helikopter allerlei reddingsmissies uitvoeren. Zo redden we een walvis en halen we rotsblokken van de treinrails.
Hierna gaan we boodschappen doen en we gaan naar de bibliotheek. Het is koud op de fiets, maar de bloesem verschijnt al aan de bomen. Ik krijg toch wel lentekriebels nu! Na de lunch slaapt Xavi ruim twee uur.

Na het avondeten krijgt Jordy bezoek van zijn tante. Samen gaan ze zich buigen over een wintersportvakantie voor de hele familie. Ik krijg mooie plaatjes doorgestuurd. Het lijnen gaat trouwens nog steeds prima. Ik eet geroosterde bloemkool en een groenteburger.Ondertussen zit ik met mijn zusje in de auto naar het ziekenhuis. Even snel bij mijn moeder langs. Ze hoeft maar één nachtje te blijven, maar ze is heel blij om ons te zien. We kletsen een uurtje en vertrekken dan weer.

Dinsdag

Xavi naar oma en hup naar het werk. Het is pas mijn eerste werkdag, maar ik ben kapot. De kinderen gedragen zich alsof ze nog nooit van regels gehoord hebben. Er is vandaag geen greintje zelfstandigheid bij ze te bespeuren. We gaan vandaag dus stap voor stap, hand in hand. Weer even inkomen na het weekend.
Na het werk eten we bij mijn schoonouders. Xavi wil daarna absoluut niet mee naar huis en verstopt zich tussen de bank en de vensterbank. Eenmaal thuis brengen we Xavi naar bed en Jordy vertrekt naar de voetbal. Ik kijk slechte tv, maar ik zit prima. Teen mom op MTV, guilty pleasure hoor hier! Ik zet de computer aan om nog wat mailtjes voor de bruiloft te versturen. Zo stuur ik de bloemiste een foto van een trouwboeket dat ik erg mooi vind. Ook bestel ik snel nog een bos bloemen voor mijn moeder en ga naar bed.Woensdag

Xavi naar opa en oma en hup naar het werk. De kinderen weten weer hoe alles werkt en we krijgen oprecht veel gedaan. Ook na school werk ik nog hard aan van alles en nog wat. Al vroeg op de dag krijg ik een lief berichtje en een foto van mijn moeder. Kleine moeite, groots resultaat.
Om half vier haal ik Jordy op en we gaan samen een huis bekijken! Spannend, maar we weten al snel dat dit niet is wat we zoeken. We zijn ook niet echt op zoek naar huis, maar rondkijken is leuk. Je weet nooit wat je tegenkomt. Deze is het in ieder geval niet voor ons.
We rijden door naar mijn ouders en blijven daar eten. Hierna racen we naar huis. Er staat een pakketje met schoenen op mij te wachten. Ze zijn heftig, maar wel heel erg gaaf. Even bedenken of ik zou houd of ze terugstuur. We brengen Xavi naar bed en vrijwel direct staat mijn zus voor de deur. Zij gaat even bij ons op de bank leren terwijl wij naar de open avond gaan van een nieuwe school die binnenkort opent in onze regio. Het was heel gaaf, ik zal hierover apart iets schrijven!

Donderdag

Vandaag breng ik Xavi naar de opvang. Dit vindt hij toch altijd minder leuk, maar het gaat steeds beter. Zodra Xavi doorkrijgt waar we naartoe gaan, barst hij in huilen uit. Vreselijk vind ik dat. Maar bij de opvang zijn de tranen al gedroogd en gaat hij lekker met de auto’s spelen. Alsof hij thuis nog probeert of we over te halen zijn, maar bij de opvang beseft dat het toch echt gaat gebeuren en dat hij zich er maar beter bij neer kan leggen.. Zou zijn brein al zo werken?
De dag vliegt voorbij met veel taken, een gesprek en de open dag voor de deur.
Thuis maken we het onszelf makkelijk. De eerste avond deze week dat we samen thuis zijn. Daar moeten we van genieten en dat doen we ook. Met een pizza op de bank. Tijd voor elkaar. Ik kom erachter dat ik op donderdag nauwelijks foto’s heb gemaakt. Er is niets het delen waard.

Vrijdag

Xavi gaat weer naar oma en we vertrekken naar het werk. Op school is er studiedag. Er wordt op veel plekken in het land gestaakt, maar mijn collega’s en ik staken deze keer niet. We heb ik dus de hele dag een leeg lokaal. Intussen wordt mijn telefoon gebombardeerd met berichtjes. We kiezen een escaperoom uit voor deze zondag. Het is al een poosje geleden en ik heb er veel zin in!
We vertrekken mooi op tijd naar huis, halen Xavi op en eten soep met een broodje. Lekker makkelijk en fijn voor de vrijdag. Jordy gaat nog even sporten en ik leg Xavi op bed. Daarna ga ik nog even sporten en ik kruip op tijd mijn bed in.

Zaterdag

Eén zaterdag per jaar moet ik werken. Die zaterdag valt stom genoeg altijd zwaar, zeker als je bedenkt dat het altijd heel leuk is. Ook deze keer. Het is open dag en het is behoorlijk druk. De hele ochtend ben ik bezig met vragen beantwoorden en uitleg geven over de werkwijze op onze school. Veel ouders zijn enthousiast, dus het komt in ieder geval goed over!
Om één uur ben ik thuis, precies op tijd om Xavi in bed te leggen. Meneer slaapt bijna 3(!) uur. Hierna wandelen we door de storm even naar de supermarkt voor wat kleine boodschappen.

We eten verse pasta en hierna zitten we nog even op de bank. Ik werk aan de site en Xavi kijkt naar de Dalmatiërs. Toch al weer een hele poos zijn lievelingsfilm. De avond brengen Jordy en ik samen door. Zo fijn om bewust wat tijd met elkaar in te plannen. Deze dag was voor Xavi en de avond voor ons. Goeie deal.

Zondag

Vandaag gaan wij met familie naar een escape room! We brengen Xavi op tijd naar mijn ouders, zo hebben wij tijd om daar ook nog even iets te drinken. Mijn oom en tante zijn er ook en we kletsen even bij. Om 11 uur vertrekken we. We bekijken het appartement van mijn nichtje en lopen naar de escape room. Hallo Rotterdam!

Ik baal als een stekker, want we halen het (net) niet. De puzzels zijn moeilijk en ook al zijn we dichtbij, we halen het echt niet. Ik ben een slechte verliezer en ik heb de nodige moeite om het verlies te verwerken. We lopen terug naar het appartement van mijn nichtje en we lunchen daar. Ik eet een broodje met schuddebuikjes. Bevalt goed! De middag is al bijna voorbij als we Xavi ophalen. We maken het onszelf makkelijk en we halen een frietje als avondeten. Goede afsluiter van het weekend. ’s Avonds doen we allemaal praktische dingen. We sturen mailtjes voor de bruiloft, ik maak een afspraak met een klusjesman en we maken een spreadsheet met een overzicht van de kosten die nog betaald moeten worden voor de bruiloft. Hoe bedoel je goed bezig!
Vervolgens kruip ik met een boek in bed en ga ik veel te laat slapen. Gelukkig ben ik morgen nog vrij. De werkweek die eraan komt is druk. Er staan veel activiteiten op de planning en deze week ontvang ik een collega van een andere school. Leuk, maar spannend!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s