Boeken

Travel with children – Lonely planet

Dit prachtige boekje kreeg ik afgelopen kerst van Jordy onder de kerstboom. Toen wij studeerden en nog met z’n tweeën waren, hebben wij nooit de behoefte gehad om verre reizen te maken. We zijn wel samen op vakantie gegaan, maar spectaculaire reizen hebben wij nooit gemaakt. We genoten van vakanties in België, Nederland, Spanje en Frankrijk en waren hier volmaakt tevreden mee. Met de geboorte van Xavi kwam ook de reiskriebel een beetje tot leven. Inmiddels fantaseren we over plaatsen en wereldwonderen die we nog willen zien. Jammer genoeg komen we dan regelmatig tot de conclusie dat het niet zo makkelijk is om deze reizen te ondernemen met een peuter. Aan de andere kant spreken wij altijd naar elkaar uit dat er zoveel mensen zijn die het wél doen en dat wij het zeker ook kunnen. Tijd om de daad bij het woord te voegen en daar kan dit boekje ons mooi bij helpen!

Het boek is in het Engels, dus het belangrijk dat je de Engelse taal beheerst als je dit boek wilt lezen. Het boek is heel overzichtelijk ingedeeld zodat je snel de informatie kunt vinden die je wilt, maar er ook gewoon lekker in kunt bladeren en inspiratie op kunt doen.

In heet eerste deel van het boek wordt gesproken over de kunst van het reizen met kinderen. In dit eerste deel kun je allerlei algemene informatie vinden over reizen met kinderen. Zo wordt er geschreven over vaccinaties, medicatie, babyvoeding en het reizen met verschillende vervoersmiddelen. Allemaal heel praktische informatie.

Na het eerste deel volgen alle landen. Ze zijn ingedeeld per werelddeel en vervolgens op alfabetische volgorde. Zo kun je gemakkelijk een land naar keuze opzoeken. Ook kun je zo beslissen dat je bijvoorbeeld in Europa wilt blijven en op deze manier zoeken.

Over ieder land zijn er twee pagina’s vol informatie beschikbaar. Ook hier is alles gericht op de kinderen. Zo wordt er geschreven over de trekpleisters voor de kinderen, excursies die geschikt zijn voor kinderen, het eten en de beste tijd om dit land te bezoeken met kinderen. Rechtsboven in de hoek krijgt het land in kwestie nog wat sterren toebedeeld. Maximaal drie, voor attracties en bezienswaardigheden, comfort en hygiëne. Als wij dit boek doorbladeren kijken we vooral naar het punt hygiëne. Met een baby of peuter is het vooral belangrijk dat je naar land reist met goede hygiëne en goede zorg.

Voor ons is het tot nu toe nog bij een beetje bladeren en fantaseren gebleven, maar we kijken er naar uit om aan de hand van dit boek een nieuwe vakantiebestemming uit te kiezen. Ik zou graag met Xavi, en Jordy natuurlijk, alle landen uit het boek ontdekken. In mei gaan we op huwelijksreis naar Griekenland. Na de zomer willen we graag weer op vakantie, maar de locatie hiervoor ligt nog open. Het boek travel with children gaat ons vast helpen om een mooie locatie te kiezen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s