Boeken

De zeven zussen – Lucinda Riley

De laatste tijd is een kleine hype gaande rond de boeken van Lucinda Riley. Mogelijk heb je ze zelf ook voorbij zien komen. Ze liggen op een prominente plek in de boekwinkel, op de bestseller tafel in de bibliotheek en dit boek verscheen ook op de lijst met opties voor mijn zelf te kiezen kerstpakket. Ik koos niet voor een van de boeken van Lucinda Riley, maar afgelopen week in de bibliotheek ging ik toch overstag. Laten we eens bekijken waar deze hype nou eigenlijk over gaat.

Lucinda Riley is een Ierse schrijfster. Haar eerste boek werd al uitgegeven in 1992. In de jaren erna kwam ze minder aan schrijven toe, ze werd moeder en ze trouwde met de man met wie ze nog steeds getrouwd is. Het eerste deel van De zeven zussen- reeks verscheen al in 2014 en in de jaren erna verscheen er netjes ieder jaar een nieuw deel. Dat betekent dat als je nu instapt, je lekker door kunt lezen. In 2016 zijn de filmrechten voor deze boeken verkocht en de verkoop van de boeken ging hierna nog meer in de lift.

Het eerste boek van de reeks laat je kennis maken met de oudste van de zes zussen. En nee, dit is geen typefout, er zijn echt maar zes zussen. Dit geeft natuurlijk al ruimte voor een goed verhaal.
Maia is de oudste van de zussen en wordt tijdens een vakantie gebeld met het nieuws dat haar vader, pa Salt, onverwachts is gestorven. Pa Salt is niet de biologische vader van Maia, alle zussen zijn geadopteerd. Na het overlijden van Pa Salt krijgen alle zussen een persoonlijke brief. De brief stuurt Maia naar Rio de Janeiro om te ontdekken waar ze vandaan komt. Maia komt er al snel achter dat ze afstamt van een van de meest invloedrijke families in Rio de Janeiro. Ze krijgt een stapel brieven in handen die haar leiden naar de geschiedenis van haar familie en dan met name haar overgrootmoeder. Je wordt meegenomen in de ingewikkelde geschiedenis van de familie en daarbij de geschiedenis van het onstaan van de Monte Cristo.


Ik vond het heel gaaf dat er geschreven werd over het echte Rio de Janeiro van 1929 en het maken van het grote beeld van Jezus, dat tegenwoordig beschouwd wordt als één van de zeven wereldwonderen. Verder werden met name de delen die zich in het verleden afspeelden heel realistisch beschreven. De hoofdpersonen komen tot leven en je voelt mee met hun verdriet.
Bij Maia en de stukken in de huidige tijd had ik hier meer problemen mee. Zinnen lopen niet lekker en situaties zijn ongeloofwaardig. Dat een Harry Potter of Game of Thrones ongeloofwaardig is logisch. Het is fantasy en we gaan erin mee. Maar een alleenstaande, steenrijke man die in een aantal jaar 6 kleine meisjes adopteert, om ze vervolgens te laten opvoeden door de huishoudster omdat hij altijd weg is voor zijn werk is nogal een verhaal. En eerlijk, ik had er moeite mee. Nu wordt het boek wel steeds beter en je wilt uiteindelijk toch weten hoe het verhaal in elkaar zit, dus uitlezen doe je het zeker. En ik ga morgen in de bibliotheek toch even struinen voor deel twee. Dus kunnen we alleen maar zeggen dat deze Lucinda Riley toch iets heel erg goed doet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s