Boeken

In de maneschijn – MJ Arlidge

Hoera, een nieuw boek van MJ Arlidge! Herkenbaar aan de titels, omdat ze referen aan kinderliedjes. Zo verschenen eerder onder anderen; Klein, klein kleutertje, piep zei de muis, pluk een roos en klikspaan. Recent verscheen zijn nieuwste boek.

M.J. Arlidge is een Britse schrijver. Matthew Arlidge schrijft al bijna achttien jaar scenario’s voor verschillende Britse misdaadseries. In 2014 verscheen zijn eerste boek, met Helen Grace in de hoofdrol. Helen Grace is succesvol inspecteur en krijgt de ene na de andere ingewikkelde zaak voorgeschoteld. In het nieuwste boek wordt Helen geconfronteerd met een nieuwe lugubure zaak. Campinggasten verdwijnen ‘s-nachts uit hun tent en worden later gevonden in het bos. Opgehangen in bomen, doorboord met zelfgemaakte pijlen. Helen Grace en haar team gaan op zoek naar de dader, maar hebben geen enkel spoor. De slachtoffers lijken willekeurig gekozen en er zijn geen aanknopingspunten. Zoals altijd zijn de moorden gruwelijk en zit je helemaal in het verhaal. Ik vond het verhaal spannend en had op geen enkele manier door hoe het verhaal in elkaar zat. Ze hadden in het verhaal al wel snel een verdachte en het is dan makkelijk te doorzien dat deze man de dader niet is.

in de maneschijn

Zoals altijd zit het boek vol spanning, zit het verhaal goed in elkaar en leest het vlot weg. Dit is de kracht van de boeken van M.J. Arlidge. Ik kan met een fantastisch boek bezig zijn, maar zodra ik begin met één van zijn boeken, moet deze eerst uit. Het duurt dan ook nooit meer dan twee dagen voordat zijn boeken terug kunnen naar de bibliotheek. Ook fijn aan de boeken van deze schrijver is dat er zeker ook persoonlijk drama speelt bij Helen Grace en haar teamgenoten, maar dat dit niet overheersend is. Vaak is op enig moment wel het geval bij thrillers. De moordenaar heeft het op de hoofdpersoon gemunt of ze kennen elkaar goed. Wanneer dit een aantal keer voorkomt in een serie gaat dit mij echt irriteren.
Bij de serie van M.J. Arlidge is dit niet het geval. De verhalen blijven verrassend en de schrijver kan je totaal op het verkeerde been zetten. Fijn!
Ik zag tijdens mijn research naar de schrijver dat het volgende boek al bijna uitkomt. Ook zijn er tussendoor nog twee andere boeken van hem uitgegeven. Deze gaan over een jongere inspecteur Helen Grace. Er ligt dus nog wat te lezen in het verschiet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s