Persoonlijk

5x onthaasten

Mijn wederhelft moppert regelmatig op mij en dan vooral op het tempo waarmee ik door het leven ga. Alles moet altijd snel en ik heb altijd het gevoel dat we te laat zijn. Ik mopper eigenlijk altijd terug dat hij moet opschieten en dat ik geen stress zou hebben als ik eens niet op hem zou hoeven wachten. Flauw he? Zeker nu ik mijzelf steeds vaker realiseer dat hij gelijk heeft. Het slaat nergens op.

De haast in mijn leven gaat ver. Het begint bij het opstaan. Om half zeven uit bed en om kwart over zeven de deur uit willen. Dat is drie kwartier rennen en vliegen. Mijzelf en Xavi wassen en aankleden, ontbijten, opmaken, tassen inpakken, tanden poetsen en het liefst nog even de vaatwasser uit- en inruimen en een was aanzetten. Eerlijk gezegd lukken de laatste twee vrijwel nooit. Als we later weggaan, ga ik gehaast door het verkeer. Even ergens tussen schieten en een oranje licht meepakken; het zijn dingen die wel eens voorkomen. En waarom? Hoeveel minuten win ik hier uiteindelijk mee? Twee, vijf of misschien zeven minuten? Belachelijk natuurlijk. Op mijn werk loop ik de hele dag de benen uit mijn lijf om vervolgens stipt om vijf uur te vertrekken. Eenmaal thuisgekomen sta ik vaak met mijn jas aan de aardappelen te schillen. Vervolgens moet ik van mezelf voor het eten de was nog ophangen, want die heb ik ’s morgens aangezet. Dat blijkt dan toch altijd minder handig, achteraf. 
Belachelijk natuurlijk. Dus de komende weken ga ik proberen te onthaasten. Ik heb de volgende vijf dingen op een rij gezet; misschien zo logisch, maar waarschijnlijk toch lastig na te komen. 

1. Meer aan het huishouden doen in het weekend. MET Jordy samen. Op dinsdag met een volle wasmand zitten is geen goed begin van je werkweek. Niets zo vervelend als drie wassen draaien op een doordeweekse avond. Dat is een klus waar je mee bezig blijft en waar ik soms voor wakker blijf. Wachtend tot de wasmachine klaar is.. 
2. Tijd inplannen om iets voor mijzelf te doen. Elke avond een half uur moet te doen zijn. En dan geen televisie, tablet of telefoon. Een boek lezen of lekker in bad. Dingen die ik veel te weinig doe.
3. De wekker een kwartier eerder zetten. Oei, dit is een moeilijke, maar dit moet veel schelen. Rustig aan mijn dag beginnen. Genieten van een ontbijt met man en kind en even tijd om te knuffelen en een gesprek te voeren. 
4. Lijstjes maken. Vroeger deed ik dit altijd. Het lijkt me fijn om weer voldoening te halen uit afgevinkte taken en tegelijk overzicht te hebben van de dingen die moeten. Nu loop ik vaak als een kip zonder kop zes dingen tegelijk te doen. Om er vervolgens achter te komen dat alles maar half af is. En zo kan ik ook niets vergeten. 
5. Huishoudelijke hulp inschakelen. We hebben het hier al jaren over. We kennen veel mensen die dit ook doen en toch vind ik het een grote stap. Ik ben jong en ik mankeer niets, ik kan toch wel mijn eigen huishouden doen. Ook is dit geld het eerst bespaard. Maar het is toch weer het overwegen waard.

Nou, op naar een minder gehaast leven! Update volgt. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s