Persoonlijk

Is dit alles? Over werken en kinderen.

Ik lees nu de titel van dit artikel en het zet me aan het denken. Ben ik niet een onwijze zeur? Ik heb een lieve en begripvolle vriend, een makkelijk en gezellig kind, een baan waar ik gewaardeerd wordt, een huis en een grote groep vrienden en familie waar ik altijd op terug kan vallen. En toch, knaagt er iets..

Ik werk vier dagen in de week in het onderwijs. Een leuke, maar ook stressvolle baan. Natuurlijk is het stress die ik mijzelf opleg, want ik ben nooit klaar met werken, de lessen kunnen altijd leuker en beter, er is veel administratieve rompslomp en buiten het lesgeven zijn er zoveel andere taken te doen! 
Op werkdagen is het vaak stressen om iedereen op tijd op de juiste plek te krijgen, vervolgens is het een kwestie van 9 uur keihard werken en weer racen om op weg naar huis iedereen op te halen, snel te eten en het bed ritueel te starten. Vervolgens ploffen Jordy en ik doodmoe op de bank om vervolgens op tijd naar bed te gaan en de volgende dag hetzelfde weer opnieuw te doen. En ja, dan proberen we ook nog te sporten en ons sociale leven op orde te houden. 
En de laatste maanden maak ik mij zoveel zorgen over de toekomst. Xavi wordt nu goed opgevangen bij de opa’s en oma’s. Ook als hij ziek is kan hij hier altijd terecht. Maar wat zie ik er tegenop dat zij hem straks 4 dagen in de week naar school gaan brengen en dat, wanneer zijn juf belt als hij ziek of erg gevallen is, ik er nooit zelf naartoe kan. Dit voelt voor mij niet goed. 

Tijd doorbrengen met deze man doen we het liefst 

Ook het feit dat Xavi groter wordt en beter kan aangeven wat hij wil is niet altijd makkelijk. Hoewel hij het fantastisch vindt om naar opa en oma te gaan, wil hij de laatste tijd liever thuis blijven. Hij vertelt dit zelf ook luid en duidelijk. Ik doe mijn best om altijd vol liefde te vertellen dat hij een leuke dag krijgt en ik hem zo snel mogelijk weer komen halen maar echt, mijn hart breekt. 

En nu is de vraag; stel ik me aan? Wil ik evenveel blijven werken? Of minder werken? Past mijn baan nog wel bij mij? Of is dit gewoon hoe het leven in elkaar zit, schouders eronder en doorgaan. Ik weet het niet, advies is gewenst.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s